24/04/2024

Το UFC έφτιαξε ένα απίστευτο PROMO για το Jones vs Cormier 2 (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα συνηθισμένα promo του UFC για τα events του είναι άκρως επαγγελματικά αλλά δεν θα έλεγα ότι μένουν και αξέχαστα.


Τόσα χρόνια που παρακολουθώ το UFC δύο promo μου έχουν ξεχωρίσει και θα τα θυμάμαι για πάντα.

Το πρώτο και καλύτερο είναι αυτό της Ronda με την Holy Holm από τον εξαιρετικό Neil Huxley το οποίο κέρδισε και EMMY. Χωρίς να ακούγετε έστω μια λέξη, δείχνει την ιστορία των δύο πρωταγωνιστριών και κυρίως τα, κοινα, εμπόδια που συνάντησαν στις καριέρες τους από νεαρές γυναίκες έως και σήμερα.

https://www.youtube.com/watch?v=PjfhkE3GOpc

Το 2ο είναι φυσικά αυτός της μάχης του Aldo με τον McGregor. Δεν είχε το υπόβαθρο που είχε το παραπάνω promo, αλλά αντικατόπτριζε περίφημα την σύγκρουση των δύο μαχητών και την σημασία της μάχης. Επίσης, είχε εξαιρετική κινηματογράφιση και φωτογραφία, όπως και μουσική.


.
Καλό ήταν και αυτό του UFC 205 στην Νέα Υόρκη όμως μου έμοιαζε όμοιο με αυτό του Conor με τον Aldo. H κινηματογράφιση και η μουσική ήταν εξαιρετικές αλλά δεν είχε καθόλου υπόβαθρο για τους μαχητές. Ήταν απλά «όλοι μαζεύονται στο MSG».

Αντίθετα το νέο promo του UFC 214 για την μάχη Jones και Cormier είναι τρομερό. Χωρίς τα σπουδαία γραφικά καταφέρνει να πει μια ιστορία με τον καλύτερο τρόπο και σε κρατάει καθηλωμένο.

https://www.youtube.com/watch?v=Z8lL0EItUvU

Αυτό είναι το βασικό σημείο που, κατά την γνώμη μου, κάνει ένα τρομερό promo. Οι ιστορίες των μαχητών και όσα πέρασαν για να φτάσουν εδώ. Αν γουστάρεις ΜΜΑ οι πιθανότητες είναι ότι καταλαβαίνεις από μάχες και έξω από το οκτάγωνο. Σε ελκύουν αυτοί που ξεπερνούν τον εαυτό τους για να ξεπεράσουν τα εμπόδια που βρίσκουν μπροστά τους ή ακόμη καλύτερα, τα εμπόδια που δημιουργούν οι ίδιοι στον εαυτό τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα «κακά παιδιά» πολλές φορές έχουν περισσότερη πέραση από τα «καλά παιδιά». Αυτοί είναι συνήθως και οι πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες και οι πιο άξιοι της εξιλέωσης και της επιτυχίας.

Από αυτή τη μεριά το προμο του UFC 214 κάνει εξαιρετική δουλειά…μόνο για τον Jones. Στο τέλος, μέχρι και εγώ ήμουν έτοιμος να τον υποστηρίξω. Αντίθετα ο Cormier μοιάζει ο βανίλα μαχητής, το καλό παιδί που πήρε την ζώνη χωρίς πολλά προβλήματα και που δεν έχει και πολλά να πει. Τι και αν έχασε την κόρη του όταν ήταν μωρό και αυτός ήταν στην προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς. Τι και αν κόντεψε να πεθάνει κόβοντας βάρος στο Πεκίνο, τι και αν αντιμετωπίζει τόσα χρόνια την αμφισβήτηση της ζώνης του;

Δεν ξέρω αν το UFC βγάλει και 2ο promo που να δείχνει πιο πολύ την πλευρά του Cormier αλλά κάπως έτσι καταλήγει να τον γιουχάρει ο κόσμος και να χειροκροτεί τον Jones.