25/04/2024

Το UFC έκοψε μαχητή με Νεοναζιστικό παρελθόν

Εκτός της διοργάνωσης, πριν καν αγωνιστεί,  βρέθηκε ο Γερμανός Benjamin Brinsa (13-0) όταν πληροφορίες και στοιχεία που τον εμπλέκουν με νεοναζιστικές και εθνικιστικές οργανώσεις, βρήκαν το φως της επικαιρότητας. Συγκεκριμένα, τον εμπλέκουν με συμμετοχή στη γηπεδική οργάνωση «Scenario LOK»  που είναι παρακλάδι νεοναζιστικών οργανώσεων ενώ ο ίδιος έχει εργαστεί σε εταιρία μουσικής παραγωγής αποκλειστικά νεοναζιστικών συγκροτημάτων.

Επίσης, βρέθηκαν και πολλές φωτογραφίες που τον δείχνουν σε εθνικιστικές συγκεντρώσεις αλλά και με ανάλογα συνθήματα δίπλα σε γηπεδικά πανό.

Ο ίδιος έβγαλε επίσημη ανακοίνωση υποστηρίζοντας ότι ενώ όντως ήταν μέλος χουλιγκανικών γηπεδικών ομάδων όταν ήταν νεότερος, ποτέ δεν ήταν ρατσιστής ή νεοναζί, δίνοντας ως παράδειγμα το ότι προπονείται με συναθλητές διαφορετικών εθνικοτήτων.  Επίσης, τόνισε ότι έχει αφήσει πίσω του το χουλιγκανικό του παρελθόν.

Από ότι φαίνεται όμως, τα στοιχεία που τον «έκαψαν» (σ.σ. τα πιο πολλά από τις ίδιες τις διοργανώσεις) δεν έπεισαν ούτε το UFC που τον «έκοψε» αλλά ούτε και τις γερμανικές διοργανώσεις που επίσης τον απέκλεισαν από τα event τους.