28/03/2024

Το… Pride πάει ΗΠΑ

Ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας του θρυλικού «PRIDE FC» Nobuyuki Sakakibara δεν έκρυψε τη συγκίνησή του όταν αναφέρθηκε στα event που είχε κάνει η τότε κραταιά διοργάνωση στο χώρο του ΜΜΑ διοργάνωση στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Las Vegas. Σύμφωνα με τον Γιαπωνέζο CEO δεν αποκλείεται το «RIZIN» να έρθει και στην Αμερική.

Δύο φορές είχε γίνει το «PRIDE» στις ΗΠΑ το 2006 και το 2007 με τις μάχες του Nick Diaz κόντρα στον Takanori Gomi και το νοκ – άουτ του Henderson στον Wanderlei Silva να «δένουν» με τον καλύτερο τρόπο με την επιθυμία των φαν να δουν από κοντά το «PRIDE» στις ΗΠΑ. Θα υπάρξει καμία περίπτωση στο μέλλον να δούμε το… παιδί του θρυλικού σόου το «RIZIN» να πραγματοποιείται στην Αμερική;

Ο Sakakibara θέλει να δει ξανά το promotion του στο Λας Βέγκας. Τις δύο φορές που το είδε ήταν εξαιρετικά συγκινημένος

Σύμφωνα με τον CEO Sakakibara, δεν αποκλείεται το «RIZIN» να γίνει και στις ΗΠΑ, άλλωστε ήδη θα γίνει συνδιοργάνωση στη Ρωσία για το δεύτερο, μετά την απόσυρση παιχνίδι του Emelianenko. Υπάρχουν όμως πολλά κολλήματα όσον αφορά τους κανονισμούς και τις επιτροπές ΜΜΑ στις ΗΠΑ μια και το ιαπωνικό σόου έχει καθιερωθεί στη σκέψη των ανθρώπων με άλλους κανονισμούς που στους κανόνες των αμερικανικών σόου δεν επιτρέπονται (σ.σ. όπως π.χ. οι ποδοσφαιρικές κλωτσιές στο κεφάλι όταν ο αντίπαλος είναι στο έδαφος).

TO KO TOY HENDO ΣΤΟΝ WANDERLEI ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ: 

https://www.youtube.com/watch?v=UfxrI4hE8HU

Πάντως, ο Sakakibara δεν βιάστηκε να πει πολλά τονίζοντας ότι το «RIZIN» θα κάνει το συγκεκριμένο βήμα όταν έρθει η σωστή στιγμή. Σημείωσε επίσης ότι το σόου του πρέπει να κερδίσει ξανά τον κόσμο του και μετά να βγει προς τα έξω.

Να σημειωθεί πως το UFC δεν κάνει συνδιοργανώσεις, άρα δεν υπάρχει με τη μέχρι στιγμής πολιτική που ακολουθεί το καλύτερο promotion του κόσμου να υπάρξει συνεργασία με τους Ιάπωνες. Μην ξεχνάμε ότι το UFC αρνήθηκε να πάει στη Ρωσία σε μία φοβερή αν μη τι άλλο κολεγιά με το Μ-1 που θα έφερνε τον Fedor εκεί που ανήκει, δηλαδή στο UFC!