26/04/2024

Το Bellator έκανε μήνυση στον Eddie Alvarez για το UFC!

Επιμέλεια: Χρήστος Μπάρδας

Κάτι ήξερε ο Dana White όταν πριν μερικές μέρες έλεγε ότι η διαπραγματεύσεις με τον πρώην Lightweight πρωταθλητή του Bellator Eddie Alvarez θα έπαιρναν άσχημη τροπή.

O Alvarez ολοκλήρωσε το συμβόλαιό του με το Bellator τον Οκτώβρη μετά το νοκ άουτ επί του Patricky Freire και σχεδόν άμεσα το UFC ανακοίνωσε την πρόθεση να υπογράψει μαζί του αφού εδώ και πολλά χρόνια ο Alvarez θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους και πιο εντυπωσιακούς lightweights του κόσμου.

Το Bellator όμως είχε διαφορετική γνώμη και μόλις κατέθεσε πρόταση το UFC, κατέθεσε και αυτό την δική του βασιζόμενο σε έναν όρο που είχε το συμβόλαιό του Alvarez, που τους δίνει το δικαίωμα  μετά τη λήξη και για ένα χρόνο να ισοφαρίσουν οποιαδήποτε πρόταση προς τον μαχητή και να τον κρατήσουν στο ρόστερ τους. Σύμφωνα με τον πρόεδρό τουBellaror, αυτό ακριβώς έπραξαν  σε αυτή την περίπτωση.

“Στα συμβόλαιά μας, όπως και σε αυτά του UFC, έχουμε το δικαίωμα να ισοφαρίσουμε μία προσφορά. Είδαμε την προσφορά του UFC, την μελετήσαμε για 8 μέρες και αποφασίσαμε να την ισοφαρίσουμε δολάριο προς δολάριο, συμφωνία προς συμφωνία και όρο προς όρο” δήλωσε ο Bjorn Rebney.

Από την πλευρά του ο Alvarez διαφωνεί κάθετα, δηλώνοντας ότι η προτάσεις των δύο διοργανώσεων δεν του προσφέρουν τα ίδια και δεν μπορούν να συγκριθούν.

“Δεν πιστεύουμε ότι ισοφάρισαν την προσφορά” τονίζει σε δηλώσεις του, “Αν θέλω να πάω για δείπνο με κάποιον και μου το προτείνει και κάποιος άλλος. Είναι σαν ο πρώτος να θέλει να με κεράσει σε ένα ακριβό πολυτελές εστιατόριο και ο άλλος σε φαστ φουντ και επιμένει ότι το δείπνο είναι δείπνο. Αν όντως είχαν ισοφαρίσει την προσφορά θα την τιμούσα και θα υπέγραφα όμως και σε δικαστήρια να πάμε θα δούνε ότι υπάρχει διαφορά. Αυτή είναι η πιο βίαια και τακτική μάχη έχω δεχθεί ποτέ και δεν φοράω καν τα γάντια μου” είπε κλείνοντας ο πρώην πρωταθλητής.

Από ότι φαίνεται η διαφορά ανάμεσα στις δύο προσφορές δεν είναι μόνο το … κύρος της διοργάνωσης αλλά και μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια. To UFC προσφέρει και την δυνατότητα να πάρει ο Alvarez ποσοστό από τις πωλήσεις των pay per view, το οποίο συνήθως είναι αρκετά σημαντικό.

Η υπόλοιπη  προσφορά είναι: 250 χιλ. δολάρια μπόνους υπογραφής, 75 χιλ δολάρια για την πρώτη μάχη συν άλλα τόσα αν κερδίσει, με το ποσό να ανεβαίνει όσο περνάει ο καιρός.

Η απάντηση του Bellator στον συγκεκριμένο όρο, τον οποίο δεν μπορεί να καλύψει ουσιαστικά αφού δεν προσφέρει events σε pay per view, είναι ότι δεν είναι συγκεκριμένος αλλά μιλάει για ποσοστό από κάποιο μελλοντικό event που μπορεί να μην έρθει ποτέ.

Λένε δηλαδή ότι αφού στο συμβόλαιο δεν αναγράφεται συγκεκριμένο pay per view και δεν αναφέρει δεδομένα ποσά αλλά μόνο την πιθανότητα (όσο μεγάλη και να είναι αυτή) δεν είναι υποχρεωμένοι να του προσφέρουν κάτι ανάλογο. Ισοφαρίζουν δηλαδή μόνο τα εξασφαλισμένα ποσά και όχι αυτά που μπορεί να προκύψουν.

Το σίγουρο είναι ότι είτε κάποιος συμφωνεί με το Bellator, είτε με τον Alvarez, η υπόθεση μάλλον θα πάει στα δικαστήρια και εκεί θα δούμε πολλά επεισόδια.