19/04/2024

Το 3ο πρωτάθλημα πάλης ΣΑΜΠΟ Αυστραλίας με ελληνικές διακρίσεις!

Έλαβαν μέρος 60 αθλητές από 10 σωματεία από όλη την Αυστραλία, ανάμεσα σε αυτά τα σωματεία έλαβε μέρος και το The Fight Lab το οποίο κατάφερε να αποσπάσει από τους αγώνες 5 χρυσά και 1 ασημένιο μετάλλιο. Ο Μαρκελος Λούκας χρυσό στα 52 κιλά παίδων, ο Μαρκελος Χρήστος χρυσό στα 57 κιλά παίδων, ο Σάκης Παναγιώτης χρυσό στα 100 κιλά ανδρών , ο Χριστόπουλος Θωμάς χρυσό στα 90 κιλά ανδρών και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Παπαϊωάννου Κώστας χρυσό στα 74 κιλά βετεράνων, και ο Coleb Mesa αργυρό στα 68 κιλά ανδρών.

Το ΣΑΜΠΟ είναι το εθνικό άθλημα τις Ρωσίας το οποίο είναι ένα είδος Πάλης με βασικό κανόνα νίκης να φέρεις τον αντίπαλο να παραδοθεί με λαβές και εξαρθρώσεις. Ένα άθλημα που έρχεται κατά πολύ στο Ελληνικό Παγκράτιο, να σημειωθεί το σωματείο The Fight Lab κατέκτησε το Χρυσό Κύπελλο για δεύτερη χρονιά στο Πρωτάθλημα.

img_0964

 Στις 28 Οκτωβρίου στο Whitlam Centre Liverpool έγινε το πρωτάθλημα Μαχητικών Τεχνών τις Αυστραλίας με πάνω από 600 αθλητές από όλη την Αυστραλία.

Από αυτούς που έλαβαν μέρος ήταν και 2 Έλληνες αθλητές από το σωματείο του Παγκρατιου The Fight Lamb. Τα ονόματα τον δύο αυτόν αθλητών μας είναι οι Σπυρόπουλος Δημήτριος ο οποίος κατέκτησε την 2η θέση στο αγώνισμα του Καράτε για πορτοκαλί ζώνες, ο δεν Παπαϊωάννου Κώστα ο οποίος κέρδισε την 1η θεση στο καράτε κατηγορίας μαύρης ζώνης .Την ίδια μέρα ο Παπαϊωάννου αγωνιστικές και στο Ζιου-ζιτσου νικώντας στα 72 κιλά ανδρών νέων και μετά των βετεράνων. Να σημειωθεί ότι ο Παπαϊωάννου είχε μόλις γυρίσει μερικές μέρες πρώτου από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παλλης στην Ελλάδα. Το σωμάτιο πρόσφερε στους αναγνώστες τις εφημερίδας Ελληνικός Κυρίας μια εβδομάδα δωρεάν μαθήματα.

Australia (2) Australia (1)