27/04/2024

Το πρώτο επίσημο ματς του UFC 209 είναι το Overeem – Hunt! (BINTEO)

Διαβάσατε το πρωί στο Fightsports πως το UFC στοχεύει να κάνει στις 4 Μαρτίου τη heavyweight μάχη των Alistair Overeem και Mark Hunt. 


Πράγματι, ο οργανισμός πριν από λίγη ώρα επιβεβαίωσε πως το πρώτο επίσημο ματς του UFC 209 για τις 4 Μαρτίου θα είναι αυτή η ενδιαφέρουσα μάχη της βαριάς κατηγορίας…

Οι δύο τους παρότι νικητές του K-1 δεν έχουν ποτέ αναμετρηθεί σε kickboxing επίπεδο, αλλά στις ΜΜΑ αυτή θα είναι η δεύτερη φορά.

Την πρώτη ο Overeem είχε νικήσει το 2008 τον Mark με υποταγή στο πλαίσιο της διεξαγωγής του DREAM.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο «Σαμόα» τόνισε ότι δέχθηκε τον αγώνα, αλλά αυτή είναι η τελευταία φορά που θα επιτρέψει στον οργανισμό να παίξει με μαχητή που αργότερα θα πιαστεί ντοπαρισμένος όπως είχε γίνει σε τρεις προηγούμενες μάχες του.

O «Reem» πάντως μία φορά είχε πιαστεί ντοπαρισμένος το 2012 πριν από αγώνα τίτλου με τον Junior Dos Santos, σε μία εκτός αγώνα εξέταση.

Για τον Hunt δεν υπάρχει πισωγύρισμα αφού τονίζει ότι θα παίξει αν και μόνο αν το UFC κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις στον αντίπαλό του…

Σχετικά με τα αγωνιστικά τους ο Overeem είχε παίξει τον Σεπτέμβρη με τον Miocic για τον τίτλο όμως ηττήθηκε στον πρώτο γύρο με ΚΟ, έχοντας προέλθει όμως από σερί τεσσάρων νικών σε ισάριθμους αγώνες κόντρα στους: Stefan Struve, Roy Nelson, Junior Dos Santos και Andrei Arlovski.

Όσον αφορά τον Mark Hunt είχε χάσει από τον Lesnar στο UFC 200, αλλά ο αγώνας θεωρείται NC και επίσημα καθότι ο Brock είχε κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Το ενδιαφέρον αγωνιστικό στατιστικό του «Σαμόα» είναι ότι οι πέντε τελευταίες του μάχες τελείωσαν με ΚΟ.

ΠΕΡΙ UFC 209: 

UFC 209: Woodley – Thompson/Khabib – Ferguson! Τι λες τώρα;

Lawler vs Diaz 2 ΜΑΤΣΑΡΑ για το UFC 209!

Σπρώχνουν ματσάρα Nate Diaz – Khabib