19/04/2024

Το παιχνίδι δύναμης UFC / Conor McGregor

Με το που «έσκασε» το Tweet του Conor McGregor που ανακοίνωνε με μη ξεκάθαρο τρόπο, μια απόσυρση από την ενεργό δράση, το ιντερνετικό ΜΜΑ ξέσπασε με μία σειρά από θεωρίες:

  • Ο Conor McGregor τρολάρει τον κόσμο για επικοινωνιακά παιχνίδια
  • Ο McGregor πιέζει το UFC για περισσότερα λεφτά
  • Ο McGregor συγκλονίστηκε από τον θάνατο του Πορτογάλου αντιπάλου του συναθλητή του πριν λίγες μέρες και θέλει να αποσυρθεί όσο είναι ακόμη υγιής.
  • Ο McGregor θέλει να φύγει από το UFC για να προμοτάρει μόνος του τους αγώνες του αλά Mayweather

Όλα λίγο έως πολύ πιθανά, εκτός από το τελευταίο αφού δύσκολα ο Dana White θα του ακυρώσει το συμβόλαιο για να γίνει ανταγωνιστής του ή να παίξει σε ανταγωνιστή του.

Βέβαια με την ανακοίνωση του Dana White ότι η σύγκρουση ήρθε όταν ο Ιρλανδός αρνήθηκε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να συμμετάσχει σε διαφημιστικές ενέργειες του UFC, κάπως ξεκαθαρίστηκε η κατάσταση αν και ο μέσος οπαδός προτιμάει ακόμη μια καλή θεωρία συνωμοσίας ενώ η πραγματικότητα είναι συνήθως πιο απλή.

Ο Conor McGregor και το UFC μοιάζουν να βρίσκονται σε μια εσωτερική κόντρα για το ποιος θα αποκτήσει περισσότερο έλεγχο στην συνεργασία τους.

Διαβάστε ακόμη: Τι πραγματικά κάνουν τα στεροειδή στο σώμα σου

Πριν λίγες βδομάδες δημοσιογράφος του Bleacher report είχε γράψει ότι Dana White και Conor McGregor είναι αποξενωμένοι και «τσακωμένοι» ενώ τόνισε ότι ο Ιρλανδός θέλει είτε να γίνει συνεταίρος του UFC είτε να κάνει κάποια στιγμή μόνος του δουλειά. Φυσικά ο White βγήκε και το διέψευσε χαρακτηρίζοντας τον δημοσιογράφο ως «περίεργο» που γράφει μόνο για τα κλικς. Το νέο αυτό επεισόδιο μας κάνει να σκεφτόμαστε πολλά γύρω από τις σχέσεις τους.

Η αλήθεια είναι ότι το UFC έχει φερθεί υπέρ του δέοντος καλά στον Conor McGregor απλά και μόνο γιατί τους φέρνει πολλά λεφτά. Αυτός το έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο, ζητώντας και παίρνοντας πράγματα που κανείς άλλος δεν είχε καταφέρει να απαιτήσει από το UFC στο παρελθόν και το UFC είναι μια εταιρία που είναι γνωστή ότι δεν δέχεται απαιτήσεις και «απειλές»

Προφανώς κάποια στιγμή έφτασε ο κόμπος στο χτένι για το UFC και αποφάσισαν να πατήσουν πόδι. Αυτό φαίνεται και στα λόγια του Dana White χτες ότι «με κατηγορούν ότι χαϊδεύω τον Conor αλλά κάποια πράγματα πρέπει να τα κάνει».

Τώρα αν ο «κόμπος» ήταν περισσότερα λεφτά ή η αποχή από τα διαφημιστικά δεν το γνωρίζουμε και δεν έχει και τόση σημασία.

Αυτό που είναι εμφανές είναι ότι και οι δύο τους ξέρουν ότι το συμφέρον τους είναι να συνεχίσουν να συνεργάζονται παρά να αποσυρθεί ο Conor και να χάσουν πολλά λεφτά και οι δύο τους. Φάνηκε και από την σημείωση του White ότι «έχουμε ακόμη εξαιρετικές σχέσεις με τον Conor» αλλά και από τις διφορούμενες, ηθελημένα μη ξεκάθαρες αναρτήσεις από τον Conor McGregor και τον προπονητή του.

Το θέμα είναι ποιος από τους δύο θα κάνει πρώτος πίσω αφού δεν νομίζω να τα βροντήξουν όλα τελικά. Αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι περισσότερα να χάσει έχει ο Conor McGregor και μιλάμε ξεκάθαρα για $$$. Με τον τρόπο που ζει ο Conor McGregor τα λεφτά που έβγαλε στις δύο μάχες με Aldo και Diaz, δεν του φτάνουν… Επίσης, αν αποσυρθεί το συμβόλαιο του θα παγώσει και δεν θα μπορεί να παίξει ούτε μποξ, ούτε Kick, ούτε και να παει στο WWE.

Από την άλλη φυσικά και το UFC έχει να χάσει πολλά λεφτά και ένα μεγάλο αστέρι την ώρα που τα υπόλοιπά του (Ronda, Paige, Sage κοκ) δεν πάνε και πολύ καλά. Όμως το να δυναμώσει και άλλο ο Conor έχει και πολλά αρνητικά για το UFC.

Αρχικά, δημιουργεί «κακό» παράδειγμα σε άλλους μαχητές ή δημιουργεί αίσθημα αδικίας και με την κουβέντα για  σωματείο μαχητών να γίνεται όλο και πιο συχνά, δεν ξέρω πόσο θέλει το UFC να το «ταΐσει» αυτό.

Όμως ακόμη περισσότερο, υποψιάζομαι ότι το UFC θέλει να γίνει λιγότερο «προσωποκεντρικό» και περισσότερο Brand name. Διάβασα πρόσφατα ένα άρθρο που έλεγε ότι επειδή η δημοτικότητα του UFC βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε αστέρια όπως η Ronda ή ο Conor και λιγότερο στο δικό του όνομα, οι μεγάλες εταιρίες φοβούνται να συνεργαστούν μαζί του γιατί δεν υπάρχει σταθερότητα για να επενδύσουν. Ίσως να συνειδητοποίησαν  ότι μακροπρόθεσμα τους συμφέρει να βάλουν το UFC πάνω από το brand «McGregor» το οποίο ξόδεψαν τόσους μήνες για να το υπερπροβάλουν.

Όπως και να έχει πιστεύω θα έχουμε σύντομα εξελίξεις και δεν βλέπω τον Ιρλανδό να αποσύρεται τελικά (εκτός αν είναι «απόσυρση» και μετά επιστροφή για κάποιο μεγάλο ματς) όμως δεν τον βλέπω να επιστρέφει στο UFC 200.

Arouch