25/04/2024

Το μαχητικό ζεν του Κώστα Φιλίππου!

Επιμέλεια: Χρήστος Μπάρδας

«Στον κόσμο του Κώστα Φιλίππου δεν υπάρχει χώρος για μαγκιές και τρομερές δηλώσεις μόνο και μόνο για να γίνουν πρωτοσέλιδα. Σύμφωνα με τον ίδιο το μεγάλο στόμα δεν θα βοηθήσει κανέναν όταν κλείσει η πόρτα του οκτάγωνου πίσω του και είναι η ώρα για μάχη. Οπότε συγχωρέστε τον που δεν ασχολείται με τα γνωστά καμώματα άλλων μαχητών πριν από την μάχη του στο UFC 155 με τον Tim Boetsch τα ξημερώματα της ερχόμενης Κυριακής».

Αυτή είναι η εισαγωγή στο άρθρο που αφιερώνει το επίσημο σάιτ του UFC στον Κύπριο μαχητή Κώστα Φιλίππου, που αρχίζει και ανεβαίνει στην εκτίμηση του ΜΜΑ κόσμου όχι μόνο για τις μαχητικές του ικανότητες αλλά και για τον ισορροπημένο του χαρακτήρα που ξεχωρίζει από τους εκρηκτικούς και συγκρουσιακούς στην πλειοψηφία τους, μαχητές.

«Είμαι απλά αληθινός» λέει ο Κώστας στο UFC.com. «Όλοι λένε ότι δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν τον πρωταθλητή άμεσα. Έλα τώρα, όλα αυτά είναι λόγια για να εντυπωσιάσουν. Δεν θέλω να αντιμετωπίσω τον Anderson Silva τώρα και ίσως να μην θέλω ποτέ» προσθέτει και γελάει. «Θέλω να συνεχίζω να κερδίζω και σε 1-2 χρόνια ποιός ξέρει». 

Αυτή ακριβώς η, καλώς εννοούμενη, χαλαρή συμπεριφορά είναι που κερδίζει τον συντάκτη του άρθρου, που επαινεί τον Κώστα για την ωριμότητά του λέγοντας πως δεν μάχεται για την δόξα αλλά γιατί είναι η δουλειά του και την κάνει καλά και αν τον ρωτήσεις μια ξεκάθαρη ερώτηση θα πάρεις μία ξεκάθαρη απάντηση!

«Όταν σου λένε να χάσεις 15 κιλά και να δώσεις μία μάχη μπροστά σε 50 χιλιάδες άτομα στο στάδιο, εκατομμύρια στις οθόνες και την οικογένειά σου ξαφνικά το άθλημα δεν είναι τόσο διασκεδαστικό όσο νόμιζες» τονίζει και προσθέτει:

«Όλοι σε ρωτάνε αν είσαι ενθουσιασμένος για τη μάχη και στην αρχή νόμιζα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με εμένα που δεν ήμουν ενθουσιασμένος να περπατήσω μέχρι το κλουβί. Μετά όμως κάθισα και το σκέφτηκα. Τί ακριβώς έχω για να είμαι ενθουσιασμένος;  Θα με κλειδώσουν σε ένα κλουβί, θα αμολήσουν έναν τύπο και αυτός θα προσπαθήσει να με πετύχει. Μετά τη μάχη όταν δεν θα έχω «σπάσει» και θα έχω κερδίσει ναι νοιώθω ενθουσιασμένος. Πριν όμως είναι σαν να σε κλειδώνουν σε ένα κλουβί με ένα Pitbull. Δεν νομίζω ότι είναι κανείς ενθουσιασμένος γι΄ αυτό…»

Είτε συμφωνεί κάποιος, είτε όχι, δεν μπορεί παρά να παραδεχτεί ότι ο Κώστας είναι ειλικρινής ενώ θα μπορούσε να επαναλαμβάνει τις ίδιες προκλητικές δηλώσεις όπως άλλοι μαχητές, τις οποίες γουστάρει στην τελική και ο Dana White. Και η αλήθεια είναι ότι η λογική του Κώστα με το pitbull βγάζει νόημα.

Παρόλα αυτά τα αποτελέσματά του  μέσα στο κλουβί μιλάνε για τον ίδιο.

Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, από τις μικρές διοργανώσεις έχει βρεθεί να χτυπάει την πόρτα της κορυφής της κατηγορίας του και με ένα σερί 4 νικών ενάντια σε αξιόλογα ονόματα έχει φτιάξει ήδη μια πολύ καλή καριέρα. Όμως ο ίδιος συνεχίζει να είναι ειλικρινής για όσα σκέφτεται.

«Κανείς δεν θέλει να το παραδεχτεί αλλά όλοι έχουν αμφιβολίες» λέει ο Φιλίππου. » Σκέφτεσαι αν είσαι αρκετά καλός να αντιμετωπίσεις αυτούς τους τύπους που μοιάζουν τόσο καλοί. Ίσως ήμουν τυχερός την πρώτη φορά και την δεύτερη, ίσως και την τρίτη. Τώρα συνειδητοποιώ ότι ίσως είμαι αρκετά καλός. Οπότε, πιστεύω ότι είμαι αρκετά καλός για να κερδίσω και αυτόν τον τύπο»

Αυτός ο τύπος δεν είναι άλλος από τον Tim Boetsch, τον Αμερικάνο έμπειρο μαχητή που θα αντιμετωπίσει στο UFC 155 τα ξημερώματα αυτής της Κυριακής, σε μία μάχη που θα δούμε ζωντανά από το sport24.gr/ufc .

Διαβάστε όλη του την συνέντευξη  του Κώστα εδώ καθώς έχει πολύ ενδιαφέρουσες απαντήσεις και για τον αντίπαλό του και για την νοοτροπία του ίδιου.

http://uk.ufc.com/news/The-Tao-of-Straight-Talking-Costa-Philippou