19/04/2024

Το κλουβί είναι μπουνιές, όχι… σινεμά!

Τα 3.000.000 δολάρια αποτελούν φοβερό κίνητρο για κάποιον να μπει μέσα στο κλουβί και να παίξει με τον οποιοδήποτε. Αξίζει όμως τέτοια καταστροφή η ιστορία της Ronda Rousey για τα εκατομμύρια που μπορεί να βγάλει άμεσα και χωρίς μάχες; 


Η Amanda Nunes είναι μία «πεινασμένη λέαινα» που βγήκε για κυνήγι και η Ronda Rousey ήταν παντελώς αβοήθητη μέσα στο κλουβί κι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει αυτός που την οδήγησε στη μάχη ενώ φάνηκε καθόλου έτοιμη για την επιστροφή της έως και χειρότερη από το ματς με την Holm…

Αναμφισβήτητα η Ronda είναι αυτή που εκτόξευσε το γυναικείο ΜΜΑ, αλλά 3.000.000 δολάρια μπορούν να φανούν τόσο σημαντικά μπροστά στην καταστροφή μιας σπουδαίας καριέρας; Η απάντηση είναι «ναι».

Κάποιοι οδήγησαν την Rousey στο κλουβί και την έβαλαν σε μία γυάλα για να μην την ενοχλούν τα media. Η μάχη όμως δεν είναι media και η Ronda τελικά ενοχλήθηκε από την πρώτη κιόλας μπουνιά που έφαγε. Οι αγώνες αυτού του επιπέδου δεν είναι… θέατρο ούτε σινεμά ούτε eurovision για να κάνεις αφωνία πριν τη μεγάλη βραδιά.

Η Nunes δεν έκανε τίποτα παραπάνω απ’αυτό που κάνει σε ολόκληρη την καριέρα της. Να ρίχνει ξύλο δηλαδή…

Κατέστρεψε την Ronda σε λιγότερο από ένα λεπτό και έγραψε ιστορία αφού είναι η πρώτη πρωταθλήτρια μετά την Rousey που κατόρθωσε να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Τόσο η Holm όσο και η Tate στην πρώτη υπεράσπιση έχασαν τις ζώνες τους.

Η λογική λέει πως η Rousey θα αποσυρθεί και λυπάμαι που το λέω αλλά καλά θα κάνει γιατί η εικόνα που επέδειξε σήμερα δεν αρμόζει στην ιστορία της και στην προσφορά της στο γυναικείο ΜΜΑ.

Θα συνεχίσω να γράφω και να λέω ότι η πρώην πρωταθλήτρια και ολυμπιονίκης του τζούντο δεν φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη γι’αυτό το χάλι. Φταίει ξεκάθαρα και ο προπονητής της ο οποίος τρελαμένος από τα χρήματα και τη δόξα που του έχει φέρει η Ronda νομίζει πως είναι ο πρόεδρος του χωριού.

Άρα η μητέρα της Ronda είχε πολύ μεγάλο δίκιο πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος, απλά δεν κάνει…

Υ.Γ. Δικαιώνεται για μία ακόμη φορά ο απόλυτος σταρ του UFC, Conor McGregor που δεν ασχολείται με δέκα διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα και ασχολείται με τις μάχες ενώ θα μπορούσε να βγάζει και τα τριπλά χρήματα. Έχει τους σωστούς ανθρώπους δίπλα του…