19/04/2024

Τον Ιούλιο στο Las Vegas το παγκόσμιο ΜΜΑ της IMMAF!

Τον Ιούλιο του 2015, στο Λας Βέγκας, από 7 μέχρι 12 του μήνα και ταυτόχρονα με το UFC 189 και την International Fight Week (σ.σ. βδομάδα γεμάτη UFC happenings) θα διεξαχθεί το 2ο παγκόσμιο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα ΜΜΑ από την IMMAF, την μοναδική παγκόσμια ομοσπονδία που συνεργάζεται ενεργά με το UFC. Δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει ελληνικό ενδιαφέρον αλλά πρόσφατα, στη συνέντευξη τύπου του GFC 6, ο πρόεδρος της ΕΟΦΠ Κώστας Θάνος, απάντησε σε σχετική ερώτηση του fightsports.gr ότι θα πραγματοποιήσει πανελλήνιο πρωτάθλημα ερασ. ΜΜΑ μέσα στο 2015 σε συνεργασία με την IMMAF.

Αν και ακόμη δεν έχουμε κάποια ανακοίνωση, όμως στο σχέδιο του αγωνιστικού προγράμματος του 2015 που πρόσφατα αναρτήθηκε στο eofp.gr προβλέπεται και τα τελικά του πανελλήνιου πρωταθλήματος MMA & Grappling τον Οκτώβρη αλλά και το Παγκόσμιο 3 μήνες νωρίτερα. Με βάση αυτές τις ημερομηνίες λογικά στόχος είναι το παγκόσμιο του 2016.

Να τονίσουμε ότι ελληνική αποστολή έχει ήδη συμμετάσχει στο παγκόσμιο άλλης ομοσπονδίας, της WMMAA, ομοσπονδία που συνδέεται περισσότερο με την Μ-1 και τις ανατολικές/βαλκανικές χώρες, υπό την ΕΟΠΥΜΥ.