29/03/2024

Τι είδαμε στο media day του UFC Holland

Το fightsports.gr βρίσκεται από το πρωί στο Rotterdam και ενώ η ίδια η πόλη μας έχει εντυπωσιάσει με την ομορφιά τους, το αυτό καθευατό αντικείμενο της επίσκεψης μας, η κάλυψη όλων των διεργασιών του UFC είναι εμπειρία ζωής.


Το UFC για το ολλανδικό event δεν ετοίμασε μια κανονική συνέντευξη τύπου αλλά ένα Media day όπου οι πρωταγωνιστές ήταν διαθέσιμοι ξεχωριστά στα Μέσα. Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε 1 προς 1 αλλά και σε «πηγαδάκια» με μαχητές όπως ο Alistair Overeem, o πρώην heavyweight πρωταθλητής Andrei Arlovski , o Bigfoot Silva, o Stephan Struve και αν πρέπει να σταθούμε σε ένα πράγμα είναι το πόσο φοβερά επαγγελματίες ήταν στο να δέχονται και να απαντάνε κάθε ερώτηση που τους έριχναν οι δημοσιογράφοι, είτε σχετική είτε άσχετη.

Όλο το στήσιμο βέβαια του UFC ήταν φοβερό. Ξεχωριστός χώρος με φουλ wifi σήμα και γραφεία εργασίας για τους δημοσιογράφους, προσωπικό που ήταν έτοιμο να σε εξυπηρετήσει ανά πάσα στιγμή, φαΐ για κάθε στομάχι, ποτά, monster ψυγεία σε κάθε γωνία, ότι θέλαμε για να είμαστε άνετοι αφού η διαδικασία κράτησε αρκετή ώρα.

Μετά πήγαμε με λεωφορείο της διοργάνωσης όλα τα Μέσα στο γήπεδο Ahoy όπου θα γίνει το event για να βγάλουμε φωτογραφίες και βίντεο από το staredown των Arlovski και Overeem μπροστά στο γήπεδο το οποίο ήταν πανέμορφα ντυμένο σε χρώματα UFC. Δεκάδες σημαίες, γιγαντοαφίσες, τεράστια μόνιτορ που έδειχναν από μακριά τις κάρτες του event, κατασκευές με το Logo του UFC και μια συνολικά εξαιρετική παρουσίαση. Φοβεροί επαγγελματίες οι δύο αθλητές που έκαναν ολόκληρο τον κόπο για 5 λεπτά ουσιαστικής υπόθεσης.

Huge staredown for Dutch UFC.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης www.fightsports.gr (@fightsportsgreece) στις


Όσον αφορά τις δικές μας τις ερωτήσεις στους πρωταγωνιστές, προσπαθήσαμε να μην επαναλάβουμε τις ίδιες τετριμμένες που κάνανε και οι υπόλοιποι συνάδελφοι αφού έτσι και αλλιώς τα βίντεο μας θα βγουν όλα από βδομάδα όταν θα επιστρέψουμε στη βάση.

Ο Stefan Struve θυμήθηκε τα νιάτα του όταν έπαιζε σε beach bar στην Κρήτη με τον Κώστα Αγγελή

Ίσως έχετε δει το βίντεο που κυκλοφορεί στο Internet με έναν πιτσιρικά Stefan Struve να παίζει στην Κρήτη με τον Αγγελή kickbox μέσα σε κλουβί. Σε ερώτηση μας, ο Ολλανδός μαχητής του UFC αντέδρασε χαμογελώντας στην ανάμνηση, μας είπε ότι θυμόταν για τον αντίπαλο του ότι ήταν και αυτός αρκετά ψηλός και τόνισε ότι όντως 19 χρονών δεν μπόρεσε να αρνηθεί σε μια πρόταση για έναν αγώνα που θα του εξασφάλισε δωρεάν διαμονή και εισιτήρια ώστε να κάνει διακοπές και να παρτάρει με τους κολλητούς του στην Ελλάδα. «Αυτό΄και αν ήταν εμπειρία» μας είπε ο Ολλανδός μεταξύ άλλων και στη συνέχεια μπήκε στο κυρίως κομμάτι της ερώτησης που είχε να κάνει με το γεγονός ότι ενώ Ολλανδοί μαχητές όπως αυτός είναι βετεράνοι στο UFC, η διοργάνωση ήρθε για πρώτη φορά στην πατρίδα του, συμφωνώντας ότι η Ευρώπη είχε μείνει πίσω σε θέμα event, τονίζοντας όμως ότι παρότι η Ολλανδία είναι Kickboxerάδικη χώρα, βλέπει αλλαγές στις μαχητικές σχολές που προσθέτουν ή γυρνάνε τελείως σε ΜΜΑ.

Αν και δεν είχαμε παράπονο από κανέναν, ο Struve ήταν ο πιο προσιτός, φιλικός και χαμογελαστός μαχητής της media day μαζί με τον Gunnar Nelson.

o Stefan Struve απανταει στις ερωτήσεις του Μανου Ναβροζίδη και του Χρήστου Μπάρδα

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης www.fightsports.gr (@fightsportsgreece) στις

Ο Ισλανδός βαρέθηκε να ακούει για τον Mcgregor

Είχαμε σταμπάρει από νωρίς τον Nelson να έχει βαρεθεί να απαντάει σε ερωτήσεις για τον Conor αντί για τον ίδιο (αν και ήταν πολύ ευγενικός και υπομονετικός) οπότε λίγο πριν τελειώσει η σειρά του τον ρωτήσαμε για το θέμα του extreme weight cutting όπου μας είπε την πολύ σωστή άποψη του ότι οι μαχητές θα πρέπει να παίζουν στα κιλά τους αφού έτσι και αλλιώς έχει χαθεί το πλεονέκτημα βάρους που υποτίθεται ότι κερδίζεις αφού και οι δύο πια κόβουν κιλά. Μας είπε πόσα, λίγα, κιλά κόβει ο ίδιος αλλά και την άποψη του για το πόσο πλεονεκτικό είναι για τον ίδιο να αγωνίζεται στην Ευρώπη και όχι στις ΗΠΑ όπου θα πρέπει να ταξιδεύει περισσότερο.  Λίγο αργόσυρτος και χαμηλών τόνων ως Ισλανδός αλλά όπως είπαμε πολύ φιλικός και προσιτός.

Ο Gunnar Nelson στο media day

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης www.fightsports.gr (@fightsportsgreece) στις

Το fightsports στο ντοκιμαντέρ του Overeem

Αυτό είναι μια μεγάλη μας ελπίδα και ευχή. Την ώρα που μιλούσε ο Overeem, σταμπάραμε έναν τις ομάδας του που τραβούσε ότι έκανε ο Ολλανδός και την ώρα που ήταν απέναντι μας τον ρωτήσαμε αν θα βγάλει νέο επεισόδιο του «the Reem» ντοκιμαντέρ (έχει από το 2014) ο ντοκιμαντερίστας του με χαμόγελο τράβηξε τον Ολλανδό και εμάς, την ώρα που μας απαντούσε ότι όχι μόνο έρχεται νέο ντοκιμαντέρ αλλά θα το έχουμε μάλλον στις επόμενες ώρες (αποκλειστικό του fightsports #1) . Προσπαθήσαμε να τρατάρουμε τον κινηματογραφιστή του με ένα monster μπας και ανεβούν οι πιθανότητες να μας βάλει στο ντοκιμαντέρ αλλά τον χάσαμε μετά από λίγο.

O Overeem μας λεει κατι με μπόλικη πειθώ

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης www.fightsports.gr (@fightsportsgreece) στις


Ως συνέχεια της ερώτησης για το ντοκιμαντέρ ρωτήσαμε τον Overeem αν πιστεύει ότι οι υποχρεώσεις των μαχητών στα media είναι υπερβολικές, ή είναι θεμιτές και απαραίτητες, με τον «Reem» να είναι απόλυτος για το 2ο, λέγοντας ότι ο ίδιος επιδιώκει να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες να βγει στα Μέσα και να προσεγγίσει τον κόσμο και τους οπαδούς.

Το Pitbull δεν δάγκωσε… πολύ

Ενδιαφέρουσα εμπειρία και η συνέντευξη με τον Andrei «Pitbull» Arlovski που μας σχολίασε αν θα προτιμούσε ένα πιθανό rematch με τον Fedor Emelianenko στο UFC ή μια μάχη τίτλου με τον πρώην πρωταθλητή να λέει πολύ γλαφυρά και απόλυτα ότι παίζει οποιαδήποτε στιγμή του ζητηθεί με τον Ρώσο μαχητή (αποκλειστικό #2) ενώ ρωτήθηκε αν θα αντιμετώπιζε τον συναθλητή του Jon Jones στην περίπτωση που αυτός αποφασίσει να ανέβει κατηγορία και ο «Pitbull» είπε με χαμόγελο ότι αν ο Jones ανέβει είναι μια μάχη που θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα για τον ίδιο (αποκλειστικό #3).

Ο Arlovski ηταν πιο φιλικός από ότι βλεπετε εδω

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης www.fightsports.gr (@fightsportsgreece) στις

Με το που επιστρέψουμε στην Αθήνα θα ανεβάσουμε καθημερινά Vlogs με όλη την εμπειρία του UFC αλλά και αναλυτικές τις παραπάνω δηλώσεις.

Αύριο έχουμε ζύγιση αλλά και Q and A με Mousasi Gustafsson και άλλους, όπως σήμερα θα σας μεταφέρουμε όλη την εμπειρία μέσω των social media μας, με φωτογραφίες και άρθρα αρχικά και αναλυτικά βίντεο όταν γυρίσουμε.