25/04/2024

Τιμή και δόξα στο τέλος ενός τεράστιου μαχητή

Στην ηλικία των 30 ετών αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του ο τεράστιος Conor McGregor.


Νέος σε ηλικία, θα έλεγε κανείς, αλλά ίσως ένιωσε πως ήταν η κατάλληλη στιγμή να το κάνει, διότι πιθανότατα να είχε τελματώσει αγωνιστικά.

Τον Ιρλανδό τον μισούσαν και τον αγαπούσαν με το ίδιο πάθος οι οπαδοί και αυτό ήταν που τον έκανε να ξεχωρίζει από τους άλλους μαχητές. Μπορεί να μην ήταν ο πιο πολυνίκης αθλητής στην ιστορία του UFC, αλλά σίγουρα ήταν ο πιο δημοφιλής όλων των εποχών.

Κατέχοντας τα έξι μεγαλύτερα pay per view που έχουν γίνει στην ιστορία του promotion αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Πρωταθλητής σε δύο διαφορετικές κατηγορίες, στην Featherweight και στην Lightweight, αν μη τι άλλο δεν μπορεί να πει κανείς πως ήταν δημιούργημα των media.

Οι τρομερές μάχες του με τον Nate Diaz, το αστραπιαίο νοκ άουτ στον Jose Aldo, το brawling με τον Eddie Alvarez, ακόμα και η ήττα από τον Khabib Nurmagomedov ήταν ιδιαίτερη, με όλο το background και τις σκηνές που ακολούθησαν.

Ο McGregor κέρδισε πολλά από το σπορ και αλλά τόσα κέρδισε το σπορ από εκείνον. Δημιούργησε εκατομμύρια φανς, ασχολήθηκαν άνθρωποι που δεν είχαν ιδέα τι σημαίνουν τα μαχητικά αθλήματα, έφερε σπόνσορες τεράστιους στο UFC και έκανε τις MMA να μοιάζουν ένα άθλημα που ο καθένας έχει δικαίωμα να παρακολουθεί. Τιμή και δόξα λοιπόν στον ΤΕΡΑΣΤΙΟ Conor!

https://www.youtube.com/watch?v=GaaPaGKZxHk