26/04/2024

Τα Freakshow fights του Fedor Emelianenko!

Χτες γράφαμε για τον μεγάλο Fedor Emelianenko και πως κατέκτησε το PRIDE ενώ κανείς δεν τον υπολόγιζε για να ξεκινήσει έτσι τον θρύλο του «Τελευταίου Αυτοκράτορα» . Για πάρα πολλά χρόνια ήταν ο καλύτερος Heavyweight στον κόσμο, κερδίζοντας ότι καλύτερο υπήρχε στην κατηγορία αλλά ανάμεσα σε όλα αυτά τα σπουδαία ματς είχε και μερικά που άνετα παιρνουν τον τίτλο του FREAKSHOW. Δεν μιλάμε φυσικά για κάποιους Ιάπωνες παλαιστές που απλά δεν ήταν αρκετά καλοί αλλά αυτούς που δεν είχαν καμία θέση μέσα στο ρινγκ μαζί παρά μόνο κάποιο «FREAK» στοιχείο στο οποίο ειδικευόταν η Ιαπωνική διοργάνωση και ζητούσαν και οι θεατές. Ας δούμε τις δύο πιο τρανταχτές περιπτώσεις:

.

Zuluzinho

Ο τεράστιος, κυριολεκτικά, βραζιλιάνος, είχε στα χαρτιά εξαιρετικό βιογραφικό. Γιος ενός θρύλου του Vale Tudo, Μωβ ζώνη στο BJJ και με καλό ρεκόρ (7-0) έφτασε στο PRIDE FC Shockwave 2005 να παίξει με τον μεγάλο Fedor αμέσως μετά τη νίκη του τελευταίου επί του Mirco Cro Cop στην πιο πολυδιαφημισμένη μάχη εκείνης της εποχής. Δεν ξέρω αν έλπιζαν να χρησιμοποιήσει τον όγκο του επί του FEDOR αλλά ο Ρώσος δεν είχε τέτοιο πρόβλημα και του πήρε μόλις 26 δευτερόλεπτα να τον κατεβάσει κάτω με γροθιές και να τον πνίξει.  Δείτε όλη την εισαγωγή αν δεν βαριέστε γιατί αξίζει:

https://www.youtube.com/watch?v=pXe8O415C8A

.

Choi Hong Man

Ο Κορεάτης  ευγενής γίγαντας ή «tekno goliath» ήταν και είναι ακόμη τηλεοπτική προσωπικότητα στη χώρα του. Με ύψος… μόλις 2.18 μέτρα ο Choi έκανε πολύ καλή καριέρα στο Kickboxing με ρεκόρ 12-6 και νίκες επί σημαντικών μαχητών όπως ο Gary Goodridge, o Mighty Mo, o Semmy Schilt (!!!) και ο… Bob Sapp. Από εκεί πως βρέθηκε να αγωνίζεται με τον Fedor στο PRIDE με μόλις έναν ΜΜΑ αγώνα στην πλάτη του ενάντια στον… πασίγνωστα άγνωστο Bobby Ologun είναι μυστήριο! Τα πήγε καλύτερα από τον Zuluzinho αλλά έχασε και αυτός με υποταγή με ένα εντυπωσιακό armbar με τον Fedor να μοιάζει σε ύψος σχεδόν όσο το χέρι του Κορεάτη!