29/03/2024

Τέσσερις αθλητές που κράτησαν δύο ζώνες στο UFC

Οι κατηγορίες του UFC είναι άκρως ανταγωνιστικές και είναι δύσκολο για έναν αθλητή να φτάσει στην κατάκτηση δύο ζωνών σε δύο διαφορετικές κατηγορίες.


Ωστόσο υπάρχουν τέσσερις αθλητές που τα έχουν καταφέρει. Πάμε να τους δούμε:

Daniel Cormier

Για πολλούς ο Daniel Cormier δεν μοιάζει στον ιδεατό μαχητή που θα μπορούσε να είναι πρωταθλητής του UFC. Στην πράξη όμως ο Cormier αποδεικνύει το αντίθετο.

Πρωταθλητής σε δύο κατηγορίες και με σπουδαίες νίκες κόντρα σε αθλητές όπως Lewis, Miocic,Anderson Silva, Gustafsson και άλλους. Ο Cormier είναι στην δύση της καριέρας του κι αν εξαιρέσει κανείς τον «κακό του δαίμονα» Jon Jones, έχει μία αψεγάδιαστη πορεία.

Conor McGregor

Η αμφισβήτηση ήταν που έκανε τον Conor McGregor κάθε φορά πιο δυνατό. Κατάφερε να κατακτήσει ζώνες σε Featherweight και Lightweight με νίκες επί μεγάλων αθλητών όπως ο θρυλικός Aldo και ο δυναμικός Alvarez.

Είχε βέβαια «αλλεργία» στις υπερασπίσεις ωστόσο αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως μπήκε στα κιτάπια ως ένας από τους αθλητές που κατέκτησαν δύο ζώνες σε δύο διαφορετικές κατηγορίες.

Amanda Nunez

To φαινόμενο των γυναικείων μικτών πολεμικών τεχνών, ξεκίνησε την ξέφρενη πορεία του, βάζοντας τέλος στην καριέρα της Ronda Rousey. Η Amanda Nunes είναι σήμερα πρωταθλήτρια δύο κατηγοριών κι αφού ξεπέρασε και το…τέρας που λέγεται Cris Cyborg καμία γυναίκα δεν δείχνει ικανή να την σταματήσει.

Henry Cejudo

Ο Cejudo έχει κάνει ξέφρενη πορεία τον τελευταίο καιρό και δικαίως κατέχει δύο τίτλους στο ενεργητικό του. Οι πιο αξιοσημείωτες νίκες του ήταν με τον Demetrious Johnson και τον T. J Dillashaw.Είναι πέντε ματς ανίκητος και προς το παρόν δεν φαίνεται κάποιος ανταγωνιστικός αντίπαλος στην Bantamweight και Flyweight κατηγορία.