26/04/2024

Συνεργασία ΕΟΦΠ και IMMAF (Παγκόσμια Ομοσπονδία ΜΜΑ)

Ανακοινώθηκε και επίσημα η συνεργασία της Ε.Ο.Φ.Π. με την International MMA Federation (IMMAF) για την ανάπτυξη του αθλήματος στην χώρα μέσα από τους κανόνες και τις προϋποθέσεις που θέτει η παγκόσμια ομοσπονδία, η οποία συνεργάζεται άμεσα και με το UFC έχοντας στις τάξεις της πρώην στελέχη της κορυφαίας ΜΜΑ διοργάνωσης ενώ οι εθνικές ομοσπονδίες που συνεργάζονται μαζί της αναλαμβάνουν την υποστήριξη και του UFC όταν πραγματοποιεί events εκεί.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της IMMAF, η ΕΟΦΠ με πρόεδρο τον κ. Κώστα Θάνο έχει υπό την σκέπη της τα Ολυμπιακά Αθλήματα της Πάλης (Ελληνορωμαϊκή, Ελευθέρα) αλλά και μη Ολυμπιακά αθλήματα όπως το Beach Wrestling, το Grappling και το ΜΜΑ όπου υπεύθυνος είναι ο κος Τραμπάκουλος Δημήτρης.

Ο πρόεδρος της ΕΟΦΠ κ. Θάνος δήλωσε: 

«Ως ο πρόεδρος της ΕΟΦΠ, μαζί με τον συνεργάτη μου και πρόεδρο του τομέα του ΜΜΑ, κ. Δημήτρη Τραμπάκουλο, θα ήθελα να ευχαριστήσω την IMMAF για την πολύτιμη και εποικοδομητική συνεργασία μας που μας έκανε επίσημο μέλος της. Η Ελληνική Παλαιστική ΜΜΑ επιτροπή είναι μέλος της ΕΟΦΠ και δουλεύει για την ανάπτυξη των μη Ολυμπιακών αθλημάτων όπως το ΜΜΑ. Στη χώρα μας το ΜΜΑ είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο. Η πρόθεσή μας είναι να δουλέψουμε όσο τον δυνατόν πιο σκληρά για να αναπτύξουμε και αυτό το άθλημα μέσω της συνεργασίας μας με εσάς. Ως η εθνική επιτροπή Ολυμπιακών και μη Ολυμπιακών αθλημάτων,  δεσμευόμαστε την υιοθέτηση των κανόνων της IMMAF και θα κάνουμε οτιδήποτε περνάει από την δύναμή μας για να υποστηρίξουμε της εκπροσώπηση της Ελλάδας μέσα στους οργανισμούς της IMMAF».

O CEO της IMMAF Densign White δήλωσε: 

“H IMMAF είναι ενθουσιασμένη που καλωσορίζει την Ελλάδα, το σπίτι των αυθεντικών Ολυμπιακών Αγώνων περίπου 3 χιλιετίες πριν. Η Ελληνική ΜΜΑ επιτροπή έχει μια δεδομένη δομή πίσω της καθώς λειτουργεί από το 1935 και είναι αναγνωρισμένη από το ελληνικό κράτος. Είναι τιμή μας που συνεργαζόμαστε με έναν οργανισμό με τόσο στιβαρή βάση που μόνο καλό μπορεί να φέρει στην ανάπτυξη του ΜΜΑ στην Ελλάδα».

.

Εδώ να τονίσουμε ότι η ΕΟΦΠ επανενεργοποιεί και το grappling μαζί με την παγκόσμια ομοσπονδία πάλης (UCW πρώην FILA) η οποία το είχε παγώσει για λίγο καιρό μετά τις αλλαγές που έγιναν στην προεδρία και έχει προσθέσει στο πρόγραμμά της για τα τέλη Οκτωβρίου το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και σε ΜΜΑ και σε Grappling. H UCW έχει ορίσει για το καλοκαίρι Ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα στο grappling ενώ η IMMAF θα κάνει το δικό της Παγκόσμιο τον Ιούλιο στο Las Vegas (έδρα του UFC) κατά την διάρκεια της πολύ δημοφιλούς UFC International fight week.