25/04/2024

Συγχώνευση IMMAF και  WMMAA που αλλάζει εποχή για τις MMA

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημήτρη Δημητρίου η συγκεκριμένη συγχώνευση θα φέρει νέα εποχή στις μικτές πολεμικές τέχνες. Αναλυτικά:


Οι διεθνείς ομοσπονδίες mma  IMMAF και  WMMAA ανακοίνωσαν μία συγχώνευση που θα συμβάλει στην παγκόσμια ενοποίηση του ΜΜΑ.
Στις 16 Ιανουαρίου έγινε συμφωνία συγχώνευσης μεταξύ των δύο οργανισμών και εγκρίθηκε στις Γενικές Συνελεύσεις που διεξάχθηκαν για τον κάθε οργανισμό στις 25 Μαρτίου και 10 Απριλίου αντίστοιχα.

Είναι καίριας σημασίας το αίτημα του ΜΜΑ για αθλητική αναγνώριση και θα υπάρχει μία κοινή αίτηση που θα γίνει στην Παγκόσμια Ένωση Διεθνών Αθλητικών Ομοσπονδιών GAISF ( πρώην SPORTACCORD). Σύμφωνα με τα κριτήρια της GAISF μόνο μία αίτηση διοίκησης μπορεί να γίνει ανά άθλημα και έτσι η συγχώνευση αναμένεται να πληρεί τις προϋποθέσεις της ένταξης του ΜΜΑ.

Ο πρόεδρος της IMMAF Kerrith Brown δήλωσε:

«Η ενοποίηση των WMMAA και IMMAF έχει συμφωνηθεί από τα δύο μέλη των οργανώσεων για την βελτίωση του mma. Εκτός από την ενίσχυση της αίτησης του mma για αναγνώριση από το Ολυμπιακό κίνημα, η κίνηση θα αποφέρει οφέλη και στα μέλη των δύο οργανώσεων συμπεριλαμβανομένου συνδυαστικά πρωταθλήματα και εκδηλώσεις, κοινά εκπαιδευτικά μαθήματα και ενοποίηση των πόρων που θα τονώσουν την ανάπτυξη. Η IMMAF και η WMMAA είναι αμφότερα έτοιμες να ενισχυθούν από αυτήν την συμφωνία και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τα δύο μέλη για την οραματική τους ηγεσία στην επικύρωση της συμφωνίας.»
Ο πρόεδρος της WMMAA  Vadim Finkelchtein δήλωσε :«Πιστεύω πραγματικά ότι η επερχόμενη συγχώνευση θα δώσει μία τεράστια ώθηση στην παγκόσμια ανάπτυξη των mma ως άθλημα και θα έχει θετική επιρροή ακόμη και σε εκείνες τις χώρες στις οποίες εξακολουθεί να απαγορεύεται το mma.Οι ενωμένες δυνάμεις θα μας δώσουν την ευκαιρία να επιτύχουμε αναγνώριση για το mma σε κάθε επίσημο επίπεδο και στην συνέχεια να εισέλθει στο Ολυμπιακό Κίνημα. Χαίρομαι που οι οργανώσεις μας έχουν παρόμοιους στόχους και κοινό όραμα για την αποδοχή των mma  στους Ολυμπιακούς Αγώνες για το 2024- 2028. Αυτό δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την συνεργασία μας, η οποία πιστεύω ότι θα είναι αποδοτική προς όφελος του αγαπημένου μας αθλήματος.»

Μετά την συγχώνευση η WMMAA ανακοίνωσε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της στην Ισπανία τον Οκτώβριο του 2018 ενώ το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ΜΜΑ θα γίνει από κοινού ( WMMMA & IMMAF) στο Μπαχρέιν τον Νοέμβριο του 2018.