27/04/2024

Στο Rizin ο Horiguchi

Ο Kyoji Horiguchi, ένα από τα μεγάλα ταλέντα της flyweight κατηγορίας, βρήκε γρήγορα νέα στέγη μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για νέο συμβόλαιο με το UFC.


Η Ιαπωνική διοργάνωση Rizin θα τον έχει στις τάξεις της από εδώ και μπρος και μάλιστα έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στις 16 Απριλίου στην πατρίδα του την Ιαπωνία.

“Άφησα το UFC και επιστρέφω στην Ιαπωνία. Όταν ήμουν μαθητής ήταν το PRIDE που με έκανε να θέλω να γίνω μαχητής, οπότε το να παίρνω αυτή την ευκαιρία από τον πρόεδρο του Rizin και παλιότερα του PRIDE, κ. Sakakibara, είναι λίγο περίεργο» είπε ο ίδιος στην ανακοίνωση.

Ο Horiguchi είχε 7-1 στην καριέρα του στο UFC με την μοναδική ήττα του να έρχεται στα χέρια του κορυφαίου Pound for Pound μαχητή, Mighty Mousey Johnson με υποταγή στα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού. Ο Ιάπωνας θεωρούταν ίσως ο μοναδικός της κατηγορίας που θα μπορούσε να κοντράρει κάποια στιγμή τον πρωταθλητή αν και το συγκεκριμένο title shot μάλλον του δόθηκε νωρίτερα από όσο έπρεπε.