23/04/2024

Στα χνάρια του PRIDE FC η νέα διοργάνωση του Nick Diaz!

Τις εποχές που η Ιαπωνική ΜΜΑ διοργάνωση PRIDE FC μεσουρανούσε στο μαχητικό στερέωμα φαίνεται να αναπολεί ο μαχητής του UFC Nick Diaz που σχεδιάζει το δικό του Promotion WAR MMA στα χνάρια της.

Το πρώτο event του θα πραγματοποιηθεί σε ρινγκ και όχι σε κλουβί ενώ θα απαγορεύονται οι αγκώνες στο έδαφος, όπως ακριβώς και στο PRIDE.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, το ring προτιμήθηκε επί του κλουβιού και για τον πιο ανθρώπινο χαρακτήρα του (το κλουβί τόνισε ότι του θυμίσει το WWE όχι πολεμικές τέχνες) αλλά και για το γεγονός ότι αλλάζει τις συνθήκες για τα Takedows και την εξέλιξη της δράσης που σύμφωνα με τον Diaz είναι πιο γρήγορη μέσα στο ring.

Όσον αφορά τους αγκώνες, ο Diaz θεωρεί ότι δίνουν το δικαίωμα σε κάποιον αφού πάρει την τοπ θέση, να καθυστερεί τη δράση με αδύναμους αγκώνες χωρίς μεγάλη κίνηση και χωρίς να σηκώσει τον κορμό του, ασκώντας έτσι τρομερή πίεση. Χωρίς αυτούς, ο «επάνω» μαχητής θα πρέπει να σηκωθεί λίγο για να δώσει χτύπημα και έτσι δημιουργείται η απαραίτητη απόσταση ώστε ο «κάτω» μαχητής να μπορέσει να κάνει παιχνίδι από την πλάτη του.

Τέλος, στο μυαλό του βρίσκονται και τα λακτίσματα σε πεσμένο αντίπαλο που δεν εφαρμόζονται από το UFC αλλά κάναν θραύση στο PRIDE, με τον Diaz να αναγνωρίζει όμως ότι η εφαρμογή τους δεν είναι εφικτή σε αυτή τη φάση στις ΗΠΑ.

Το πρώτο event του «WAR» θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ (ξημερώματα Κυριακής για εμάς) και μπορεί να το παρακολουθήσει όποιος θέλει On line με την εξής καινοτομία… Η τιμή που θα πληρώσει ο θεατής εξαρτάται από τον ίδιο! Δηλαδή αν θέλει κάποιος πληρώνει ένα δολλάριο, αν θέλει τα σκάει και χοντρά!

Η συγκεκριμένη τακτική δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ στις ΜΜΑ φυσικά όμως έχει βρεί επιτυχία στη μουσική βιομηχανία. Για παράδειγμα οι Radiohead το 2007 διέθεσαν Online το album τους In Rainbows με τον ίδιο τρόπο και σύμφωνα με τους ίδιους παρότι πολύς κόσμος το πήρε δωρεάν, λόγω του μειωμένου κόστους και του μεγαλύτερους ποσοστού που έμεινε σε αυτούς, τα κέρδη ήταν καλύτερα από το προηγούμενο album που βγήκε κανονικά…

Μένει να δούμε αν θα είναι το ίδιο τυχερός ο Nick Diaz…

Η κάρτα του: 

Justin Baesman vs. Daniel Roberts
Caleb Mitchell vs. Evan Esguerra
Mike Persons vs. Clayton McKinney
Darin Cooley vs. Cody Gibson
Roy Boughton vs. Liron Wilson
Dominic Clark vs. Chris Quitiquit

Το Stream είναι εδώ http:// http://nickdiazpromotions.com/war-mma-live-stream/