29/03/2024

Στα βουνά του Νταγκεστάν: Η σκληρή Σπαρτιατική ζωή του Khabib Nurmagomedov

Μεγαλώνοντας σε ένα σπίτι με 15 αδέρφια ο Khabib Nurmagomedov έμαθε από νωρίς την σιδηρά πειθαρχία που έπρεπε να έχει σε όλη την ζωή του. 


Το Νταγκεστάν είναι το σταυροδρόμι μεταξύ Ασίας και Ευρώπης και είναι ένας τόπος που μεγαλώνει αληθινούς πολεμιστές καθώς κατά μεγάλα διαστήματα βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση.

Ο Khabib έμαθε από τον πατέρα του την πραγματική εκπαίδευση στα βουνά, με καθημερινές προπονήσεις πρωί και απόγευμα.  Αν όπως λέει o Abdulmanap δεν ήταν τόσο σκληρός μαζί του θα γινόταν ένας απλός αλήτης.

Στους πρώτους αγώνες Sambo ο Khabib είχε πολλά προβλήματα τραυματισμών. Κατάφερε όμως να κερδίσει δύο παγκόσμια πρωταθλήματα Sambo και όμως ο πατέρας του δεν δήλωνε υπερήφανος.

«Όταν σου δίνει ο Θεός ένα ταλέντο δεν υπάρχει λόγος να είσαι εσύ υπερήφανος για κάτι», τονίζει. Όταν υπέγραψε συμβόλαιο με το UFC μετά από 16 αγώνες φαινόταν αδύνατο έως τότε για τους Ρώσους να μπουν στο promotion. Έτσι κατάφερε να ανεβάσει ολόκληρη την Ρωσία στο UFC.

Το όνειρο του πατέρα του ήταν να δει τον γιο του στους Ολυμπιακούς αγώνες του τζούντο όμως η εμμονή του Khabib με το UFC τον κράτησε στο επαγγελματικό κομμάτι.

Περπατώντας στο χωριό του Khabib και σε όλο το Νταγκεστάν βλέπεις άντρες με «φαγωμένα» αυτιά. Ο λόγος είναι πως η πλειοψηφία ασχολείται με την πάλη. Είναι ένας τόπος ιδανικός για να εξασκηθεί κάποιος στις πολεμικές τέχνες παρά το ότι η ζωή μπορεί να είναι υπερβολικά σκληρή.

Ο πατέρας του Nurmagomedov ανέδειξε τέσσερις αθλητές στο UFC και 20 πρωταθλητές στο Sambo. Ήξερε πραγματικά πως θα δημιουργήσει έναν αληθινό μαχητή.

Πάμε να δούμε μερικά ενδιαφέροντα γεγονότα που τον αφορούν:

  • Το Νταγκεστάν έχει σπουδαία παράδοση με τους παλαιστές και έχει αναδείξει εκατοντάδες πρωταθλητές στην ιστορία.
  • Του έφεραν δύο αρκούδες στο χωριό, η μία πέθανε και η άλλη η πασίγνωστη αποτέλεσε τον sparring partner του στην παιδική ηλικία.
  • Ο πατέρας του πούλησε τέσσερις ταύρους για να χτίσει το γυμναστήριο.
  • Από μικρή ηλικία ο Khabib έπαιζε με τους πιο σκληρούς παλαιστές της χώρας.
  • Οι φίλοι του τον χαρακτηρίζουν ψυχοπαθή.
  • Είναι νευρικός και πολλές φορές καυγαδίζει.