27/04/2024

Σταμάτης Μορούλης: «Νικητής είναι όποιος μπαίνει στο κλουβί»

Μία από τις καλύτερες ΜΜΑ μάχες της χρονιάς, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν στο Cage Survivor την περασμένη Κυριακή όπου ο «Dynamo» Σταμάτης Μορούλης κέρδισε στον έξτρα γύρο τον Γιάννη Παλαιολόγο όντως ένα πραγματικό «Δυναμό» ενέργειας και στους τρείς γύρους.  Ο μαχητής του ΑΕΙΜΑΧΟΝ μιλάει αποκλειστικά στο fightsports.gr:

Καταρχήν συγχαρητήρια για την νίκη σου στο Cage Survivor ενάντια σε ένα πολύ καλό αντίπαλο. Ήταν αυτή η πιο δύσκολη νίκη σου στις ΜΜΑ μέχρι σήμερα;

Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω το site σας για την πολύ ωραία διαφήμιση και τις συνεντεύξεις σας. Αυτή η νίκη ήταν απ τις ποιο δύσκολες. . . . με κύριο χαρακτηριστικό την αντοχή 15 λεπτών αλλά και την αρκετά καλή τεχνική κατάρτιση! Σίγουρα ήταν πολύ σημαντική αλλά όπως λέει και ο Δάσκαλος μου νικητής είναι όποιος μπαίνει στο κλουβί.

 

Πέρα από τις ικανότητές σου στην μάχη, μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα η εξαιρετική σου φυσική κατάσταση αφού στον τρίτο γύρο έμοιαζες λες και ήσουν στον πρώτο ακόμη! Θεωρείς ότι αυτό ήταν το στοιχείο που έκανε τελικά την διαφορά;

Όταν το επίπεδο των αθλητών είναι αρκετά κοντά, αυτό που θα κάνει την διαφορά είναι η φυσική κατάσταση και η αντοχή, κάτι το οποίο στο MMA είναι πολύ ποιο δύσκολο από ένα άλλο άθλημα.

Γενικά είσαι ικανοποιημένος με την απόδοσή σου; Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να κάνεις διαφορετικά;

Σίγουρα είμαι χαρούμενος αλλά ποτέ ικανοποιημένος γιατί πάντα πιστεύω στη βελτίωση της τεχνικής, δύναμης, αντοχής κ.α. Μετά από κάθε αγώνα μου ξαναβλέποντας τον παρατηρώ, τα λάθη μου αν υπάρχουν και με τον Δάσκαλο προσπαθούμε να τα βελτιώσουμε.

Σε βλέπουμε συχνά πυκνά να παίζεις σε διαφορετικά στυλ αγώνες και εκεί με δύσκολους και έμπειρους αντιπάλους. Είναι αυτό η τακτική σου για να γίνεσαι καλύτερος συνολικά στις ΜΜΑ;

Ευχαριστώ για την ερώτηση. . . Σίγουρα αν είσαι καλός στο Kick Box B.J.J. GRAPLING SANDA έχεις καλύτερη απόδοση στο ΜΜΑ. Αλλά εγώ αυτό που κάνω δεν είναι μόνο ΜΜΑ. Κάνω ΑΕΙΜΑΧΟΝ. Το οποίο δεν είναι άθλημα αλλά πολεμική τέχνη.

Στην υλη του ΑΕΙΜΑΧΟΝ υπάρχουν τεχνικές καθαρής πυγμαχίας λακτισμάτων πάλη υποταγής λαβες, στις μεγάλες ζώνες τεχνικές με μαχαίρι και ραβδί και συνδικασμένες τεχνικές που δίνουν αρκετή σημασία στην αναπνοή και την εκρηκτικότητα.

Το μειονέκτημα του είναι ότι θέλεις αρκετό καιρό για να αποκτήσεις καλή τεχνική κατάρτιση αλλά αν το δεις σαν τρόπο ζωής (όπως εγώ) και ο λόγος είναι ότι η γνώση ποτέ δεν σταματά ,τότε προπονείσαι όχι μόνο σαν αθλητής αλλά και σαν μαχητής!!!Γι αυτό λοιπόν έχω συμμετοχές σε διαφορετικά στυλ αγώνων.

Οι στόχοι σου γενικά ποιοί είναι; 

Έχω μπροστά μου λίγα χρόνια ακόμα που θέλω να τα αξιοποιήσω αγωνιστικά στο μέγιστο μέχρι να ανοίξω και εγώ την δική μου σχολή

Το κλείσιμο δικό σου!

Θέλω να ευχαριστήσω την διοργάνωση του CAGE SURVIVOR, το site σας, τους χορηγούς μου (QNT,HOUSE OF BOXING,SPORTS PHYSIO) τους συναθλητές μου και τον κόσμο που με στήριξε. Ευχαριστω. .