07/05/2024

Σε κλινική αποτοξίνωσης ο Jon Jones βρέθηκε θετικός σε ίχνη κοκαΐνης!

Απίστευτα σοκαριστική είδηση για τον Light Heavyweight πρωταθλητή του UFC Jon Jones σκάει σαν κεραυνός εν αιθρία μόλις λίγες ώρες ουσιαστικά μετά τη μεγάλη νίκη του επί του Daniel Cormier που τον έφερε στην κορυφή όλου του αθλήματος!
Σύμφωνα με το yahoo sports, τον Δεκέμβρη ο Jones σε ξαφνικό αντιντόπινγκ έλεγχο που του έγινε βρέθηκε θετικός στην ουσία benzoylecgonine που είναι το βασικό συστατικό της κοκαΐνης! το περίεργο είναι ότι η συγκεκριμένη ουσία δεν θεωρείται απαγορευμένη όταν δεν έχεις αγώνα σύμφωνα με την αθλητική επιτροπή η οποία δεν μπόρεσε να τον τιμωρήσει. Σε επόμενο τεστ που έγινε αργότερα τον ίδιο μήνα ήταν καθαρός.
Η σοκαριστική είδηση συνοδεύτηκε και από ανακοίνωση του ίδιου του πρωταθλητή που ζητάει συγνώμη από την οικογένειά του, τους σπόνσορές του, την ομάδα του, τον κόσμο και το UFC και προσθέτει ότι θα εισαχθεί με δική του πρωτοβουλία σε κλινική απεξάρτησης από τα ναρκωτικά!
Ανακοίνωση εξέδωσε και το UFC που στηρίζει τον Jones αν και δηλώνει απογοητευμένο για το αποτέλεσμα του τεστ, και του εύχεται ανάρρωση και πλήρη αποτοξίνωση. Όπως έχουν τα πράγματα σήμερα ο Jones παραμένει ο πρωταθλητής του UFC και δεν κινδυνεύει να τιμωρηθεί, εκτός απροόπτου τις επόμενες μέρες.

Δεν γνωρίζω και αν θα έχει νομικές συνέπειες αφού η κοκαΐνη δεν είναι παίξε γέλασε, αν και το γεγονός ότι βρέθηκε ο μεταβολίτης μόνο τον γλιτώσει από κάτι.

Όσον αφορά τα τέστ που έγινε πριν και μετά τον αγώνα με τον Cormier θα περάσουν λίγες μέρες μέχρι να βγουν αποτελέσματα.

Να θυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Jon Jones έχει μπλεξίματα με τον νόμο, πριν από κάποια χρόνια και αφού είχε δηλώσει ευθαρσώς ότι αυτός, ως σωστός πρωταθλητής, δεν θα βρεθεί ποτέ να οδηγάει μεθυσμένος, βρέθηκε να έχει τρακάρει την bentley του σε μια κολόνα… μεθυσμένος.