26/04/2024

Σαββίδης, Μιχαηλίδης και Μιχαλόπουλος οι επόμενοι για Μάρκου;

Ο Φλοριάν Μάρκου όσο περνάει ο καιρός ανεβάζει τον πήχη και ενώ στο kickboxing φαίνεται πως δεν υπάρχει αντίπαλος στην Ελλάδα,πλην του Κακουμπάβα και ίσως του Μπούκη, στις ΜΜΑ υπάρχουν λύσεις και μάλιστα ποιοτικές.


Ο Μάρκου κέρδισε χθες με εμφατική εμφάνιση, όμως αυτό που διαπιστώσαμε ξανά και πραγματικά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ήταν η δημοφιλία αυτού του μαχητή. Δ

εν θα μιλήσω για τα νούμερα που έκανε το Fightsports.gr χθες, που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο(ακόμα και τις μάχες του Μιχάλη Ζαμπίδη), αλλά για τον φρενήρη ενθουσιασμό των ανθρώπων που βρίσκονταν στο γήπεδο και όταν τελείωσε το ματς όρμησαν στο κλουβί να αγκαλιάσουν τον Μάρκου.

Ειλικρινά αυτό δεν το είχα ξαναδεί σε όσα μαχητικά event έχω βρεθεί. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Μάρκου πρέπει να υπάρχει στο εγχώριο μαχητικό σκηνικό, διότι ανεβάζει τον πήχη, με την απήχηση που κουβαλάει σαν μαχητής.

Στις μικτές πολεμικές τέχνες υπάρχουν καλοί 70αρηδες και ο Μάρκου που χτίζει το ρεκόρ του μπορεί να δοκιμάσει την τύχη του με αξιόλογους παίκτες όπως ο Αθηνόδωρος Μιχαηλίδης, ο Γιάννης Μιχαλόπουλος και ο Αλέξης Σαββίδης.

Ο πρώτος είναι ένας καθαρός brawler που ταιριάζει γάντι στο στυλ του Μάρκου που επίσης παίζει ξύλο, έχει δώσει ένα δύσκολο παιχνίδι με τον κορυφαίο kickboxer της Ευρώπης τον Robin Van Roosmalen και ψάχνει ένα καλό match up.

Η δεύτερη λύση είναι ο ανεβασμένος Γιάννης Μιχαλόπουλος. Θα σας έλεγα ότι αυτό το ματς θα ήθελα να το δω στο στυλ του kickboxing αλλά ο Natural τρέχει πλέον στις…ΜΜΑ και φαίνεται πιο πιθανό να συναντηθούν οι δύο στο κλουβί.

Ο τρίτος και ίσως ο πιο φορμαρισμένος μαχητής της κατηγορίας στις ΜΜΑ είναι ο Αλέξης Σαββίδης. Το ζευγάρι Μάρκου- Σαββίδης θα γέμιζε ένα στάδιο, ο Furious είναι έμπειρος παίκτης πλέον και ένα πολύ δύσκολο match up για τον Φλοριάν.

Όπως μαθαίνουμε ο Μάρκου πλέον έχει στρέψει το βλέμμα στους αγώνες του εξωτερικού, όμως θεωρώ ότι με την σωστή πρόταση θα έμπαινε ξανά στο κλουβί για μία μάχη με κάποιον από τους τρεις.

Άλλωστε είναι αθλητής που δεν κάνει πίσω και παρά το ότι η ομάδα του βλέπουμε πως έχει έναν πολύ καλό προγραμματισμό στα παιχνίδια που κλείνει, με το σωστό ποσό σαν επαγγελματίας παίκτης, μπορεί να δελεαστεί.

Photo: VICE