20/04/2024

Σαββίδης: «Θα… κόψω το χαμογελάκι του Pimblett»

Τα τελευταία χρόνια ο Αλέξης Σαββίδης έχει μεταμορφωθεί σ’ ένα εξαιρετικά ποιοτικό μαχητή. Δύναμή του το έδαφος, αλλά πλέον και το όρθιο κομμάτι της μάχης του είναι τόσο βελτιωμένο που του άνοιξε την πόρτα της επιστροφής στο Cage Warriors. Γι’ αυτή του την επιτυχία, ο Έλληνας MMAer… ανακρίνεται από το Fightsports. 


Τα «αγαθά κόποις κτώνται» λέει ο θυμόσοφος λαός μας και το Fightsports φιλοξενεί μερικές ώρες πριν το «αντίο» στο 2017, έναν από τους πιο αναγνωρισμένους μα πάνω απ’ όλα δουλευταράδες μαχητές του stage στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον Αλέξη Σαββίδη (16-6-1) των Λεόντων Ασπορπύργου.

Ο «Furious Kid» με τον Γιάγκο Πολατίδη σε ρόλο συμβουλάτορα εντός και εκτός κλουβιού δουλεύει μεθοδικά τα τελευταία χρόνια, χτίζοντας το ρεκόρ του τόσο όσο χρειάζεται για να είναι πάντα ανοιχτές οι πόρτες των μεγάλων promotion της Ευρώπης, ακόμη, διότι σύντομα δεν αποκλείεται ν’ ανοίξουν κι αυτές της Αμερικής, διότι ο Σαββίδης και το team του μπορεί να απέχουν μόλις ένα ματς, μόλις μία νίκη από την επίτευξη του βασικού τους στόχου που είναι το ταξίδι στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και η συνεργασία με το UFC.

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη του συμμετοχή του Cage Warriors, το κορυφαίο βρετανικό promotion που ‘χει να καυχιέται ότι ανέδειξε τον Conor McGregor, αλλά κι άλλους UFCer, ο Σαββίδης επιστρέφει για να μοιραστεί το κλουβί με τον πρώην πρωταθλητή της featherweight, Paddy Pimblett (13-2). Ο «The Baddy» λέγεται πως αν νικήσει τον Σαββίδη θα πάρει την ευκαιρία για τη ζώνη της lightweight. Πράγματι, το κίνητρο είναι τεράστιο, ωστόσο άλλος ήταν ο «Furious Kid» το 2014 κι εντελώς διαφορετικός θα είναι στην αυγή του 2018 και συγκεκριμένα στις 24 Φεβρουαρίου που θα γίνει το μεγάλο ματς στο Λίβερπουλ για το οποίο έχουν ήδη αναφερθεί Μέσα όπως το MMAJunkie.

Μιλώντας αποκλειστικά στο Fightsports για τις διαφορές του ’14 με το ’18 ο Σαββίδης είπε: «Ναι, το πιστεύω και σίγουρα είμαι διαφορετικός! Έχω αποκτήσει εμπειρίες και δούλεψα πολύ από τότε και το έχω αποδείξει νομίζω! Όχι μόνο στις νίκες, αλλά γενικά στο παιχνίδι μου…»

Αναφερθήκαμε στο γεγονός ότι ο Σαββίδης και η ομάδα του δυσκολεύονται να πουν… όχι στα μεγάλα και επικίνδυνα ματς, ποια η άποψή του:

«Είναι δύσκολος αγώνας, όπως είπατε όμως δεν λέω όχι εγώ στα δύσκολα. Άλλωστε δεν θα μπορούσα να πω όχι σε μία τέτοια πρόκληση. Μου δόθηκε η ευκαιρία έπειτα από καλές εμφανίσεις που έκανα στα τελευταία μου παιχνίδια και την άρπαξα.»

Για τον αν θα πάει για τίτλο σε περίπτωση νίκης: «Δεν ξέρω ποια είναι τα σχέδια της διοργάνωσης και αν θα με βάλουν για ζώνη αν νικήσω. Εγώ θα κοιτάξω να κάνω τη δουλειά μου και να κερδίσω!!!»

Ο Paddy Pimblett είπε πρόσφατα πως θα τελειώνει γρήγορα με τον Σαββίδη για να πάει για τη ζώνη της lightweight, ποια είναι άραγε η άποψη του Έλληνα MMAer για τις… προκλητικές δηλώσεις: «(Γέλια) Ας λέει ότι θέλει… Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος λένε. Θα φροντίσω να είμαι πανέτοιμος να του κόψω το χαμογελάκι…»

Ένα ερώτημα που απασχολεί τους φαν του Σαββίδη είναι αν θα τον δουν να παίζει σύντομα στην Ελλάδα. Ο πρώτος των Λεόντων Ασπροπύργου ζήτησε ηρεμία και συγκέντρωση στο στόχο:

«Εφόσον κερδίσω αυτό το ματς δύσκολα να παίξω ξανά Ελλάδα. Γιατί όπως καταλαβαίνετε θα έρθουν τεράστιες προτάσεις από μεγάλα promotion του εξωτερικού! Θέλω οι φαν μου να δώσουν προσοχή σε αυτό και να χαίρονται για μένα που αγωνίζομαι έξω και δίνω του 100% για να τους κάνω υπερήφανους, αυτούς και όλη την Ελλάδα που με στηρίζει. Απ’ την άλλη βέβαια θέλω πολύ να παίξω κάποια στιγμή και εδώ, έτσι για χάρη όλων αυτών που με αγαπούν, παρακολουθούν τους αγώνες μου και φωνάζουν για μένα!»

Ο Σαββίδης εντός του 2017 ήταν αήττητος με εξαιρετικές εμφανίσεις. Άρχισε απέναντι στον Pejic του FFC, σ’ ένα αποτέλεσμα, ισοπαλία, που συζητήθηκε έντονα. Στη συνέχεια έκανε δύο μάχες στη Γερμανία, νικώντας εντυπωσιακά. Ο αγώνας στο Cage Warriors είναι προγραμματισμένος για τις 24 Φεβρουαρίου στο Λίβερπουλ της Αγγλίας.