20/04/2024

Πρωταθλητής για να απελευθερώσει τις ΜΜΑ στη Γαλλία

Ο Francis N’Gannou είναι ένα από τα ανερχόμενα και πιο επικίνδυνα παιδιά που διαθέτει το ρόστερ του UFC στην βαριά κατηγορία. Στις 28 Ιανουαρίου ο Γάλλος θα χτυπηθεί με τον Andrei Arlovski και θέλει μόνο νίκη για να μπει ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου.


Προερχόμενος από τη Γαλλία με γονείς μετανάστες από το Καμερούν ο N’Gannou έχει εξελιχθεί σ’έναν τρομερό fighter o οποίος σε σύνολο 10 αγώνων έχει πετύχει εννέα νίκες με ισάριθμα τελειώματα που περιέχουν ΚΟ και υποταγές.

Θεωρείται το φαβορί απέναντι στον γερασμένο Arlovski και ο Francis έχει στόχο να κερδίσει τον Λευκορώσο για να γίνει αργότερα πρωταθλητής κι έτσι να πιέσει την κυβέρνηση της Γαλλίας να νομιμοποιήσει τις ΜΜΑ! Ναι, στη Γαλλία απαγορεύονται οι αγώνες ΜΜΑ και ο N’Gannou λέει:

«Το θέμα είναι πολιτικό. Πολλά μπερδέματα με το Τζούντο και όχι μόνο. Ίσως αν καταφέρω να γίνω πρωταθλητής να πιέσω τα πράγματα για να γίνει ένα UFC στο Παρίσι. Αυτή κατάσταση που επικρατεί με τις ΜΜΑ στη Γαλλία εμποδίζει τους συμπατριώτες μου να προπονηθούν σωστά να κάνουν νίκες και να βρουν χορηγούς που θα τους βοηθήσουν στο επόμενο βήμα. Μακάρι να γίνω πρωταθλητής. Πολλές φορές ο κόσμος χρειάζεται και έναν ήρωα για να προχωρήσει σε αλλαγές.»