24/04/2024

Προβλήματα για το UFC στη Ρωσία

Ο εξαιρετικός ρεπόρτερ Karim Zidan που καλύπτει με τα καλύτερα θέματα την Ρώσική ΜΜΑ και πολιτική σκηνή, γράφει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το UFC προσπαθώντας να κλείσει τηλεοπτική συμφωνία στην χώρα του Khabib Nurmagomedov. 


Το κορυφαίο αθλητικό δίκτυο Match TV απείλησε ουσιαστικά ότι θα διακόψει κάθε προβολή του UFC λέγοντας ότι η ΜΜΑ διοργάνωση έδωσε την διαπραγμάτευση σε κάποιον ντόπιο «ενδιάμεσο» ατζέντη και αυτός πολλαπλασίασε υπερβολικά τις απαιτήσεις τους για τα δικαιώματα. Αν και αναγνωρίζει το ενδιαφέρον των Ρώσων να παρακολουθούν τον UFC, ξεκαθάρισε ότι μπορεί να σταματήσουν κάθε συνεργασία και για την ώρα ίσως δεν προβληθεί ούτε καν η μάχη του Nurmagomedov με τον Ferguson.

O Zidan κάνει μια ενδιαφέρουσα χρονολογική αναφορά στις συμφωνίες του UFC με τα διάφορα Ρώσικα Μέσα, καταλήγοντας στο Match TV το οποίο δημιουργήθηκε μετά από διαταγή του Putin. Οι Ρώσοι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να καλύψουν τις απαιτήσεις της νέας ιδιοκτησίας του UFC και δεν νομίζει ότι θα υπάρξει άλλο δίκτυο να δείξει ενδιαφέρον.