02/05/2024

Ποιος Bisping; Με τον Anderson πρέπει να παίξει ο GSP!

Είναι πια επίσημο. Ο GSP επιστρέφει στο UFC. Το ανακοίνωσε αρχικά ο Dana White πριν λίγες μέρες και το επιβεβαίωσε ο GSP σήμερα.


Αναμένεται να επιστρέψει στο τέλος του καλοκαιριού ή πιο μετά και ακούγονται 4-5 μαχητές ήδη, που μπορεί να τον αντιμετωπίσουν.

Αυτοί είναι οι αφοί Diaz (όχι και οι δύο μαζί…ένας ένας), ο Michael Bisping για την Middleweight ζώνη, ο Conor Mcgregor σε κάποια κατηγορία και ο Anderson Silva στο κλασσικό Superfight.

Προσωπικά, θεωρώ το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει τον Bisping πολύ κακή ιδέα και προτιμώ ξεκάθαρα να τον δω με τον Anderson Silva. Ας εξηγηθώ:

Καταρχάς, θα μπλοκάρει πάλι όλη την Middleweight κατηγορία και υπάρχουν 1-2 μαχητές, όπως ο Romero και ο Jacare, που περιμένουν την σειρά τους και έχουν σίγουρα προτεραιότητα. Υπάρχουν αρκετές κατηγορίες που έχουν «μπλοκάρει» ήδη με την νέα λογική στο matchmaking του UFC.

Επίσης, το νόημα μιας μάχης τίτλου είναι να βάλεις του δύο κορυφαίους της κατηγορίας αυτή τη στιγμή, να κοντραριστούν για να βγει ο καλύτερος.

Είναι ο GSP και ο Bisping οι δύο κορυφαίοι Middleweights; Ο Bisping κέρδισε την ζώνη δίκαια αλλά σε πιο σύμπαν είναι λογικό οι δύο πρώτες του υπερασπίσεις να είναι ενάντια στον, ένα βήμα από την σύνταξη, Dan Henderson και τον GSP που είναι εκτός 3 χρόνια;

Μην ξεχνάμε ότι ο Bisping είναι πολύ πιο ογκώδης, έπαιζε Light heavyweight πριν λίγα χρόνια ενώ ο GSP έλεγε ότι πιο εύκολα θα έπεφτε στην Lightweight παρά θα ανέβαινε Middleweight. Άμα κερδίζει ο Καναδός μετά πρέπει να υπερασπιστεί την ζώνη απέναντι στα υπόλοιπα θηρία;

Αυτή είναι μια κακή ιδέα που εξυπηρετεί μόνο δύο λόγους, είτε ο GSP για κάποιο λόγο δεν μπορεί να πέσει στα 77 κιλά, είτε νομίζουν ότι πρέπει να του δώσουν title fight για να προμοτάρουν τον αγώνα. Κάτι που δεν είναι απαραίτητο, μόνο και μόνο η επιστροφή του φτάνει.

Ποια είναι καλή επιλογή; Ο Anderson Silva.

Ο Βραζιλιάνος θέλει την μάχη σίγουρα. Το έγραψε πριν κάτι μήνες ο γιος του στο instagram και το επανέλαβε αυτός πιο πρόσφατα.

 

Αυτή η μάχη μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε κατηγορία χωρίς να την μπλοκάρει αφού κανείς τους δεν έχει ζώνη. Ακόμη και Catchweight μια χαρά είναι.

Ακόμη πιο σημαντικά, είναι το αυθεντικό SUPERFIGHT. Αν και οι δύο τους ίσως έχουν χάσει κάποια από την λάμψη τους, ο κόσμος θα πληρώσει να δει τον αγώνα.

Το UFC μπορεί να την προμοτάρει την μάχη ως αυτή των δύο υποψήφιων για τον κορυφαίο μαχητή στην ιστορία του αθλήματος, πιο σημαντική από το πρωταθλητής ενάντια σε πρωταθλητή. Το UFC μπορεί να πει ότι σε αυτή τη μάχη θα αποφασιστεί ποιος είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών και δεν θα βρεθεί πολύς κόσμος να διαμαρτυρηθεί.

Τέλος, δεν ξέρουμε την κατάσταση του GSP. Όσο προπονημένος και να είναι, μετά από 3 χρόνια πρέπει να τον περιμένουμε λίγο σκουριασμένο και λιγότερο εκρηκτικό. Όπως είναι ο Anderson Silva σήμερα δηλαδή. Τέλεια πρώτη μάχη.

Αν ο GSP κερδίσει, δώστου μάχη τίτλου στα 77 κιλά ή δώσε του τους Diaz η τον McGregor.

Από τους υπόλοιπους προτιμώ να τον δω να διεκδικεί την παλιά του ζώνη αλλά όλα είναι καλύτερα από τον Bisping.

 

Υπάρχουν και άλλες προτάσεις, να αντιμετωπίσει απευθείας τον νικητή της μάχης, Woodley vs Thompson ή τον τοπ διεκδικητή Demian Maia. Καλές μάχες και οι δύο αλλά θα προτιμούσα να τον δω  σε μια άλλη μάχη στην επιστροφή του και μετά εκεί.

 

Για πείτε μου την γνώμη σας, εσείς πως το βλέπετε;