26/04/2024

Ποιος είναι ο επόμενος αντίπαλος για τον Daniel Cormier;

Ο Light heavyweight πρωταθλητής του UFC υπερασπίστηκε την ζώνη του το περασμένο Σάββατο κόντρα στον Anthony «Rumble» Johnson , για 3η σερί φορά και παρέμεινε στην κορυφή της κατηγορίας θριαμβευτικά.


Μάλιστα, με το που τελείωσε ο αγώνας, ο DC καταφέρθηκε εναντίων 2 άλλων μαχητών της κατηγορίας, ο ένας ήταν αναμενόμενα ο Jon Jones και ο άλλος ήταν ο Jimi Manuwa, σε μια έκπληξη για εμάς.

Ο Άγγλος μαχητής έχει πετύχει 2 σερί ΚΟ αλλά γενικά δεν δείχνει ότι είναι στο επίπεδο του πρωταθλητή, έχοντας χάσει εύκολα από άλλους τοπ διεκδικητές όπως ο Rumble και ο Gustafsson. Στιλιστικά είναι ένας Striker μα καλά χέρια αλλά παλαιστικά, μπροστά στον Cormier ειδικά, είναι μέτριος προς κακός και θα έχει δύσκολο έργο αν τον αντιμετωπίσει ποτέ.

.

Από την άλλη ο πρώην πρωταθλητής Jones είναι η προφανής απάντηση στο ερώτημα.

Έχασε την ζώνη του λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών και από άλλα μπλεξίματα με τον νόμο και όχι μέσα στο κλουβί. Ο Cormier έχει δίκαιο να λέει ότι δεν τον εμπιστεύεται μετά το φιάσκο του UFC 200 αλλά αν ο Jones είναι καλά και πάρει την άδεια του πίσω, λογικά αυτό θα το είναι το ματς που θα κλείσει το UFC. Δεν είναι τυχαίο ότι τον έβαλαν και δίπλα στο ρινγκ. Ίσως ο Manuwa να είναι η back up λύση σε περίπτωση που κάτι χαλάσει με τον Jones.

Όμως πιο πίσω υπάρχουν και άλλοι διεκδικητές. Ο Gustafsson έχασε καθαρά μεν από τον Rumble αλλά οι μάχες με τον Jones και τον Cormier ήταν εκτός από επικές και πολύ κοντινές. Επέστρεψε στις νίκες επί του Jan Błachowicz (εύκολη μάχη) και τώρα αντιμετωπίζει τον Μάιο τον Texeira και άμα κερδίσει να περιμένετε να προκαλέσει και αυτός τον Cormier.

Λίγο πιο πίσω εγώ θα έβαζα και τον Cirkunov που είναι αήττητος μέσα στο UFC (4-0) και δείχνει να έχει τα φόντα να πάει ψηλά. Βέβαια θέλει ακόμη 1-2 ματς για να αξίζει το title shot όμως ας τον έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Θα αγωνιστεί στην ίδια βραδιά με τον Gus ενάντια στον Volkan Oezdemir.