26/04/2024

Ποια είναι τα πιθανά match up μετά το Khabib vs Poirier

Το Fightsport.gr μετά το πέρασμα του από το Άμπου Ντάμπι και την σπουδαία αναμέτρηση του Khabib Nurmagomedov με τον Dustin Poirier δίνει την εκτίμηση του για τα πιθανά match up που μπορούν να ακολουθήσουν μέχρι το τέλος του 2019.


Με δεδομένο πως ο Nurmagomedov σκοπεύει να παίξει ξανά πριν εκπνεύσει το 2019 η λογική λέει πως ο αντίπαλος του θα είναι ο Tony Ferguson. Είναι κάτι που θέλει κάθε λογικός οπαδός του UFC αφού βλέπει πως βάση της πορείας των δύο αξίζουν να είναι αυτοί το επόμενο μεγάλο ματς του promotion.

Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να συμφωνήσουν οι δύο αθλητές κάτι που μέχρι τώρα έχει επιχειρήσει πολλάκις να κάνει ο Dana White και πάντα κάτι…στράβωνε και δεν έμπαιναν στο κλουβί.

Από τις πρόσφατες δηλώσεις του White βγαίνει το συμπέρασμα πως ο Ferguson δεν είναι αξιόπιστος, παρά τις δηλώσεις του πως θέλει να παίξει με τον Nurmagomedov. Ο Αμερικανός είχε αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα που τον είχαν κρατήσει εκτός και ίσως να μην έχουν ξεπεραστεί.

Αυτά αφορούν την ψυχολογία του. Ποιος ξεχνάει άλλωστε τις σοκαριστικές δηλώσεις της ίδιας του της γυναίκας, που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Από την άλλη ο Nurmagomedov προτιμάει να παίζει αραιά αλλά πάντα καλούς αγώνες. Άλλωστε τώρα που είναι στην κορυφή είναι υποχρεωμένος να παίζει με τους καλύτερους.

Εφόσον δεν προκύψει αυτό το match up η επόμενη λύση είναι ο Conor McGregor. Όσο κι αν φανεί παράξενο σε πολλούς ο Ιρλανδός είναι πιο εύκολος στις διαπραγματεύσεις που αφορούν την ρεβάνς με τον Khabib.

Όταν έχασε τον περασμένο Οκτώβριο αμέσως μετά επέμενε να παίξει με τον Eagle δεύτερη φορά. Δεν μπορούσε να συμβιβαστεί με την ήττα και πιέζει τον Dana White με κάθε μέσο για την ρεβάνς. Ξέρει πως στην Ρωσία θα πληρωνόταν πολύ καλά και μάλιστα προτιμάει να γίνει εκεί η ρεβάνς κι ας είναι σε εχθρική έδρα.

Ο McGregor πάντα ψάχνει την πιο δύσκολη πρόκληση κι αυτό άλλωστε τον κρατάει «ζωντανό» όλον αυτό τον καιρό χωρίς να αγωνίζεται.

Ο White διανύει ένα καλό φεγγάρι με τον Khabib και ίσως ακούσει την επιθυμία του Νταγκεστανού που ναι μεν θέλει τον καλύτερο αυτή την στιγμή(Ferguson) αλλά δεν μπορεί να παραβλέψει και τον παχυλό μισθό που θα πάρει αν αντιμετωπίσει δεύτερη φορά τον Notorious.

Για τον Khabib υπάρχει και το απίθανο σενάριο του Georges St Pierre που κατά την γνώμη μας είναι απατηλό. Ο Καναδός δεν πρόκειται να επιστρέψει στην ενεργό δράση και πόσο μάλλον να κατέβει στην lightweight που του ζητάει ο Νurmagomedov.

Σήμερα προέκυψε και η περίπτωση της ρεβάνς με τον McGregor και τον Poirier. Δεν αποκλείεται ο White να δώσει αυτό το ματς για ένα καλό πάτημα του Ιρλανδού που πάντως δεν έχει σίγουρη την νίκη.

Διότι τώρα θα παίξουν σε άλλη κατηγορία(την πρώτη φορά έπαιξαν στην featherweight) και δεύτερον ο Poirier είναι σαφώς βελτιωμένος και ο McGregor στην…ναφθαλίνη.

Όμως είναι ένα ματς που μπορεί ο McGregor να μπει ξανά σε αγωνιστικό mood και να κερδίσει την χαμένη του αίγλη, για να δικαιολογήσει το ενδεχόμενο να τον βάλουν αργότερα με τον Khabib.

Ενδιαφέρον θα ήταν και ένα παιχνίδι του Nurmagomedov με τον Nate Diaz όπως και ο νικητής του ματς Cerrone vs Gaethje να παίξει με τον McGregor.