27/04/2024

Πιάστηκε ντοπέ πρώην πρωταθλητής του UFC

Ένα ακόμη κρούσμα χρήσης απαγορευμένων ουσιών εντόπισε η USADA και μάλιστα σε δείγμα κορυφαίου μαχητή του UFC που διεκδίκησε τίτλο πριν από μερικούς μήνες και υπήρξε και παγκόσμιος πρωταθλητής. 


Άσχημα νέα για τον Junior dos Santos και την ομάδα του καθώς η USADA τους απέκλεισε από το UFC 215, καθότι ο Βραζιλιάνος πρώην πρωταθλητής βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Η απάντηση από την ομάδα του Βραζιλιάνου ήρθε λίγο μετά την ανακοίνωση της USADA και αναφέρει πως διενεργούνται έρευνες μια και ο JDS δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ ουσίες που απαγορεύονται κι ούτε προσπάθησε να «κοροϊδέψει» τον φορέα χρησιμοποιώντας τα διουρητικά που βρέθηκαν στον οργανισμό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Cigano έχει πολλές φορές υπερασπιστεί την USADA για το έργο της τα τελευταία χρόνια στους κόλπους του UFC.

Ο JDS μπορεί να κάνει έφεση στην απόφαση της USADA, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πάρει πίσω το ματς της ενάτης Σεπτεμβρίου με τον Ngannou ο οποίος με τη σειρά του δήλωσε εκνευρισμένος με την τροπή που πήραν τα πράγματα.