19/04/2024

Παραμένει μουσάτος ο Big Country

Ναι ξέρω, περίεργος τίτλος, αλλά γενικά είναι περίεργο το θέμα. Η μάλλον ασυνήθιστο….

Ένας από τους κορυφαίους Heavyweights του UFC είναι εδώ και χρόνια ο νικητής του TUF, Roy «Big Country» Nelson ο οποίος έγινε γνωστός και από την τεράστια στρογγυλή κοιλιά του, σε αντίθεση με την μέση εικόνα του γυμνασμένου παλαιστή.

Τα τελευταία χρόνια όμως, ο Nelson έχει ως σήμα κατατεθέν και μία εντυπωσιακή γενειάδα την οποία αρνείται πεισματικά να κόψει, παρά τις προτροπές του Dana White.

Όμως, ο πρόεδρος του UFC δεν είναι ο μοναδικός που έχει πρόβλημα με το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Ο αντίπαλος του στο UFC 166 αυτό το Σάββατο, Daniel Cormier ζύτησε επίσημα από την αθλητική επιτροπή να τον αναγκάσει να το κόψει για λόγους α) υγιεινής και β)… για άδικη προστασία του σαγονιού από τις γροθιές….

Μαζί του συντάχθηκε και ο White που έχει χαρακτηρίσει πολλές φορές το μούσι ως αηδιαστικό και γελείο.

Δυστυχώς όμως και για τους δύο τους η αθλητική επιτροπή απέρριψε το αίτημα τους θεωρώντας ότι δεν υπάρχει πλεονέκτημα και ότι δεν είναι δική της δουλειά η προσωπική υγιεινή των μαχητών…

Εδώ που τα λέμε αν είσαι μαχητης και πιστεύεις ότι κάποιες τρίχες στο πρόσωπο θα «μπλοκάρουν» την γροθιά σου, ή δεν έχεις καθόλου εμπιστοσύνη στα χέρια σου ή απλά ψάχνεις δικαιολογίες. Όσον αφορά το θέμα της υγιεινής όμως…μία μεγάλη και απεριποίητη γενειάδα δεν μπορεί να είανι και ότιο καλύτερα αν οι δύο τους παλέυουν στο πάτωμα και υπάρχουν ανοιχτές πληγές, κοψίματα κοκ…