19/04/2024

Παράνομες οι «αναγκαστικές» στολές του UFC λέει το αφεντικό του Bellator

Έχουν περάσει 2.5 χρόνια από την έναρξη της συμφωνίας του UFC με την Reebok που αναγκάζει τους μαχητές να φοράνε αποκλειστικά τα ρούχα της εταιρίας στις υποχρεώσεις τους στο UFC αλλά και στις μάχες φυσικά.


Μια συμφωνία που έχει προκαλέσει πάρα πολλές διαμαρτυρίες από τότε, από αθλητές που είδαν να χάνουν τους χορηγούς τους και να μειώνονται τα εισοδήματα τους μέχρι τους οπαδούς που δεν τους άρεσαν τα σχέδια της Reebok.

Μάλιστα πολλοί μαχητές είδαν την συμφωνία ως μεγάλο κίνητρο να φύγουν από το UFC και να συμφωνήσουν με άλλες διοργανώσεις όπως το Bellator, του οποίου ο πρόεδρος πρόσφατα αναρωτήθηκε πως είναι αυτή η συμφωνία νόμιμη!

“Κοίτα, οι μαχητές είναι ελεύθεροι επαγγελματίες. Πως τους ανάγκασαν να φορέσουν στολές ακόμη δεν το έχω καταλάβει. Θα έπρεπε να είναι ενάντια στους εργατικούς νόμους ή κάτι τέτοιο. Πρέπει να φορέσεις μια συγκεκριμένη στολή όταν μάχεσαι; Κατά την γνώμη μου, αφού είναι ανεξάρτητοι συνεργάτες θα έπρεπε να φοράνε ότι θέλουν, να βάλουν ότι χορηγό θέλουν και αν βγάλουν καλά λεφτά, μπράβο τους. Δεν θα το αγγίξουμε όλο αυτό» είπε ο Scott Coker μιλώντας στην εκπομπή The MMA Hour.

H σχέση της Reebok με το UFC δεν είναι γνωστό σε τι επίπεδο βρίσκεται. Πρόσφατα μάλιστα στο συνέδριο αθλητών που έκανε η διοργάνωση, ο εκπρόσωπος της εταιρίας που ήρθε να πει πόσο καλή είναι η συμφωνία άκουσε σοβαρά παράπονα και κατηγορίες από μαχητές. Επιπλέον,  η Reebok φαίνεται να σπρώχνει τα ρούχα όλο και λιγότερο και υπήρχαν και αναφορές ότι τα έβγαλε από τα καλύτερα μαγαζιά της στις ΗΠΑ λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος.