19/04/2024

Ο Sonnen πάει Bellator!

ekptosiO Chael Sonnen, ο νούμερο 1 «κακός» του UFC πριν από λίγα χρόνια, επιστρέφει στην αγωνιστική δράση και πάει Bellator! Ακόμη πιο μεγάλη έκπληξη μας προκαλεί το γεγονός ότι ο Sonnen συμφώνησε με το UFC να λύσει το συμβόλαιό του για να πάει στην ανταγωνιστική διοργάνωση ενώ είναι γνωστό ότι όλη του την καριέρα ήταν «πιστός» στον Dana White και την παρέα του. Οι λόγοι που δεν μπόρεσε να κάνει την επιστροφή του εκεί δεν είναι γνωστοί καθώς μπορεί να είναι σχετικά μεγάλος σε ηλικία αλλά είναι αρκετά δημοφιλής και «μανούλα» στο να στήνει κόντρες και να κάνει promotion.

Παίζοντας τον «κακό» της υπόθεσης στις δύο μάχες του με τον Anderson Silva κατάφερε να κάνει τον Βραζιλιάνο πολύ δημοφιλή και να πουλήσει PPV όταν ο «Spider» παρά την κυριαρχία του δεν είχε μεγάλα νούμερα τηλεθέασης.

Ειδικά η πρώτη τους μάχη όπου ο Sonnen κυριάρχησε για 4.5 γύρους για να χάσει με υποταγή (τρίγωνο) λίγο πριν το τέλος, έχει μείνει στην ιστορία σαν μια από τις πιο μεγάλες ανατροπές του UFC. Ακόμη και η 2η μάχη που κέρδισε με ΤΚΟ ο Silva «έγραψε»  με το αποτυχημένο spinning back fist του Chael που λίγες μέρες αργότερα σατίριζε ο κολλητός του CM PUNK στο WWE.

«O Chael είναι ένας φοβερός αθλητής που έχει αγωνιστεί στο ψηλότερο επίπεδο του αθλήματος» είπε ο πρόεδρος του Bellator MMA, Scott Coker, «και νομίζω ότι θα συνεχίσει να το κάνει και εδώ στο Bellator. Όταν τον υπογράψαμε o Chael ήταν απόλυτος ότι θέλει να αγωνιστεί σε 3 κατηγορίες εδώ. Έχει μισοτελειωμένες δουλειές με τον Wanderlei Silva, θέλει να αντιμετωπίσει τύπους σαν τον Tito Ortiz, Fedor Emelianenko, ακόμη και τον Rory McDonald στην Middleweight κατηγορία.  Αυτές είναι όλες μάχες που θέλω πολύ να δω ξεκινώντας πριν το τέλος του χρόνου». 

H τελευταία μάχη του «American Gangster» ήταν πίσω στο 2013 χάνοντας από τον Rashad Evans με ΤΚΟ στο UFC 167 αλλά ένα χρόνο μετά βρέθηκε πάλι με πολλαπλές απαγορευμένες ουσίες και τιμωρήθηκε με 2 χρόνια αποκλεισμό χάνοντας και την δουλειά του στο Fox Sports ως αναλυτής. Μάλιστα πριν από λίγους μήνες είχε αναφέρει ότι προσπαθεί να επιστρέψει αλλά τσεκάρει πρώτα αν μπορεί να περάσει τα αντιντόπινγκ τεστ της USADA πριν το πάρει απόφαση αφού πάσχει από υπογοναδισμό και έχει υποστηρίξει ότι πολλά από τα φάρμακα που χρειάζεται είναι απαγορευμένα στο UFC. Το Bellator δεν έχει USADA … ίσως έπαιξε και αυτό ένα ρόλο.

Η πρώτη μάχη του θα είναι μάλλον με τον Tito Ortiz τον Νοέμβρη.

subscribe-to-our-youtube-channel

katsinopoulos-768x230