25/04/2024

Ο Nate Diaz κινδυνεύει με κόψιμο για υβριστικό tweet!

Στα χνάρια του αδερφού του φαίνεται να οδεύει και ο μικρότερος Nate Diaz, ο οποίος βρίσκεται ένα βήμα εκτός του UFC λόγω ενός υβριστικού tweet του προς τον επίσης UFC fighter Brian Caraway.

Η όλη υπόθεση ξεκίνησε όταν ο Pat Healy βρέθηκε θετικός σε μαριχουάνα με τον Dana White να του αφαιρεί το Bonus της καλύτερης υποταγής που κέρδισε σε εκείνη τη μάχη και να το δώσει στον Caraway που είχε κερδίσει την ίδια μέρα.

Ο Healy ο ίδιος, είχε δεχτεί την τιμωρία του και το λάθος του με επιστολή του όμως ο Caraway, απαντώντας στο mmajunkie, είπε ότι αν και δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον Healy, δεν νοιώθει άσχημα που του πήρε το bonus αφού απεχθάνεται τη μαριχουάνα και όσους… ασκούν το «άθλημα» είτε είναι νόμιμο είτε όχι.

Φυσικά, αν ήταν κάποιος μέσα στο UFC να υπερασπιστεί την χρήση μαριχουάνας, αυτός θα ήταν ένας αδελφός DIAZ, με τον Nate  να κάνει την έκπληξη ως ο πιο ήσυχος από τους δύο.

«Νοιώθω άσχημα για τον Healy και αυτός που πήρε τα χρήματά του είναι η μεγαλύτερη !@#$$ στον κόσμο»  (σ.σ. χρησιμοποίησε τη λέξη FAG)

Μόλις το είδε ο Dana White απάντησε άμεσα ότι είναι γελοίο αυτό που έγραψε και είτε θα κοπεί ή θα φάει πρόστιμο.

Αν και θεωρώ ότι η αφαίρεση των Bonus για χρήση ουσίας που δεν βελτιώνει την απόδοση (δεν ήταν ντοπέ ο άνθρωπος) ήταν υπερβολική ίσως, η αντίδραση του Diaz ήταν όντως γελοία. Ο ίδιος ο Dana White σε ένα εξαιρετικά εκνευρισμένο blog του προς δημοσιογράφο, την είχε αποκαλέσει με την ίδια έκφραση και είχε γίνει χαμός. Όχι μόνο συνάδελφοί της διαμαρτυρήθηκαν αλλά έγινε πρώτο θέμα σε μεγάλα δίκτυα με πολύ αρνητική προβολή για την διοργάνωση. Σε βαθμό που το χρησιμοποιούν (σ.σ. και ανάλογες δηλώσεις μαχητών όπως του DIAZ) ακόμη συγκεκριμένοι άνθρωποι, για να εμποδίσουν την νομιμοποίηση του αθλήματος στην Νέα Υόρκη.

Αν και μάλλον θα πιέσουν τον να ζητήσει συγνώμη μαζί με το πρόστιμο, δύσκολο το βλέπω να τον πείσουν τόσο εύκολα.

Για την ώρα το UFC έχει ανακοινώσει επίσημα ότι ο Nate βρίσκεται σε διαθεσιμότητα και επίκειται έρευνα για το θέμα….

Ίσως αν ο αδερφός του κάνει πράξη το δικό του promotion «WAR MMA» να πάει εκεί και να βρίζει όσο θέλει!