25/04/2024

Η επιστροφή του UFC βίκινγκ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο «Βίκινγκ» του UFC, Σουηδός Alexander Gustafsson, έχει περάσει δύσκολα τα τελευταία χρόνια.

Μετά την πολύ κοντινή και αμφισβητούμενη από πολλούς ήττα από τον Jon Jones, το UFC και ο Σουηδός ανακοίνωσαν ότι ήθελαν αμέσως την ρεβάνς, όμως τελικά έκλεισε για άγνωστους λόγους το title fight του Jones με τον επίσης top διεκδικητή τότε Glover Texeira.

dome2Μια μάχη που κέρδισε εύκολα ο πρωταθλητής όπως και ο Gustafsson στην επιστροφή του κόντρα στον Jimi Manuwa και το μεγάλο ριμάτς ήταν έτοιμο επιτέλους να προγραμματιστεί, κάτι που όλοι ήθελαν… εκτός από τον Jones …

Αν και του πήρε λίγο καιρό και μάλλον έβαλε το χεράκι του και ο Dana White, ο τότε πρωταθλητής άλλαξε γνώμη και το ματς κανονίστηκε για το Las Vegas, παρότι το UFC είχε σκεφτεί για λίγο το ενδεχόμενο της Σουηδίας. Λογιστικά προβλήματα όμως δεν επέτρεπαν ένα τόσο μεγάλο PPV να γίνει εκεί.

Ο Gus είχε χάσει από τον Jones όμως ο τρόπος που αγωνίστηκε τον έκανε μέσα σε μια νύχτα super star όχι μόνο στην πατρίδα αλλά και γενικά στον κόσμο του MMA που μπορεί να θαυμάζει τις ικανότητες του «Bones» αλλά δεν τρελαίνεται για τον ίδιο. Δεν είναι τυχαίο ότι όταν το UFC έκανε «γκάλοπ» για να επιλέξει τον 2ο εκπρόσωπό του στο εξώφυλλο του EA UFC video game, o Σουηδός βγήκε πρώτος στις ψήφους, ξεπερνώντας τον GSP, την Ronda Rousey και όλους τους υπόλοιπους πρωταθλητές.

Δυστυχώς για τον «Gus» όμως η καλή του τύχη έληξε κάπου εκεί. (μεταξύ μας ίσως είναι ένα ακόμη θύμα της κατάρας του UFC!)

Λίγο μετά την επισημοποίηση του αγώνα για τις 27 Σεπτεμβρίου στο UFC 178 ο Gustafsson τραυματίστηκε σοβαρά στον μηνίσκο του και αναγκάστηκε να βγει από την κάρτα. Την θέση του πήρε ο Daniel Cormier και μπορεί ο Jones να κέρδισε την μάχη, έχασε όμως την «μπάλα» αφού από τότε ξεκίνησε για το πρώην κορυφαίο Pound for pound μαχητή στις ΜΜΑ, ένας τεράστιος νομικός και προσωπικό γολγοθάς, αφού έκανε το ένα σοβαρό λάθος μετά το άλλο. Βρέθηκε θετικός σε κοκαΐνη, τράκαρε μια έγκυο γυναίκα μεθυσμένος και έφυγε τρέχοντας από τον τόπο του ατυχήματος, ευτυχώς η γυναίκα απλά έσπασε το χέρι της, βρέθηκε άλλες 1-2 φορές να παραβιάζει τον ΚΟΚ και αφού επέστρεψε και κέρδισε τον Ovince St Preux, κατάφερε να βρεθεί ντοπαρισμένος μια μέρα πριν το UFC 200 και την μάχη του με τον νυν πρωταθλητή Daniel Cormier και να χαλάσει όλο το main event.

Ταυτόχρονα ο Gustafsson δεν τα πήγαινε πολύ καλύτερα από τον μεγάλο του αντίπαλο μέσα στο κλουβί. Επέστρεψε από τον τραυματισμό τον Ιανουάριο του 2015 στο UFC on FOX, μέσα στο σπίτι του στην Στοκχόλμη και ένα Tele2 Arena που ήταν ασφυκτικά γεμάτο από 30.000 συμπατριώτες του που περίμεναν να τον δουν να κερδίζει τον Anthony «Rumble» Johnson και να παίρνει ξανά τον δρόμο για την ζώνη.

Το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Το «θηρίο» που λέγεται «Rumble» κατάφερε να τον βγάλει νοκ άουτ για πρώτη φορά στην καριέρα του μέσα σε λίγο περισσότερο από 2 λεπτά, μετά από μια ασύλληπτη επίθεση που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Σουηδό και του χάλασε το πάρτυ! Ο ίδιος αρκετά αργότερα θα παραδεχτεί ότι ήταν τόσο μεγάλο το σοκ, που σκέφτηκε και την απόσυρση από την ενεργό δράση.

«Όλοι περίμεναν να κερδίσω αυτή τη μάχη και δεν τα κατάφερα. Σκεφτόμουν μέχρι και να παρατήσω το σπορ. Ήμουν καταθλιπτικός μετά από αυτή τη μάχη. Ήταν μεγάλη ζημιά για μένα και για την καριέρα μου και για την προσωπική μου ζωή. Ήταν πολύ πικρό χάπι για να το καταπιώ. Η μια μάχη που δεν έπρεπε να χάσω με τίποτα και την έχασα».

Με τις περιπέτειες του Jones και την ήττα του Rumble από τον Cormier, o Gustaffson βρήκε άλλη μια ευκαιρία για την ζώνη στο αμέσως επόμενο ματς, κόντρα στον νέο πρωταθλητή «DC». Αλλά το αποτέλεσμα ήταν ίδιο με αυτό της πρώτης μάχης του για την ζώνη. Πέντε γύροι φουλ δράση, πολύ ξύλο και ήττα με αμφισβητούμενη Split Decision από τον Cormier.

O ίδιος είπε μετά ότι σαν ήττα ήταν δύσκολη αλλά δεν συγκρινόταν με αυτή από τον Johnson μέσα στο σπίτι του. Με τους Johnson και Cormier να ετοιμάζονται για 2η μάχη, εκείνος έχει αυτό το Σάββατο την επιστροφή του στην Γερμανία αυτή τη φορά κόντρα στον Πολωνό Jan Błachowicz, έναν μέτριο αθλητή και για να είμαστε ειλικρινείς, ότι πρέπει για να επιστρέψει στις νίκες ο Gus. Με την Light heavyweight κατηγορία χωρίς τον «δυνάστη» της όλα είναι ανοιχτά.

Οι 10 πιο αιμοβόροι Vikings όλων των εποχών!

katsinopoulos-768x230