19/04/2024

Ο GSP και το βάρος της ζώνης του UFC

Για την Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή που τον βασάνιζε ιδιαίτερα τα χρόνια που ήταν πρωταθλητής στο UFC και για το ρόλο που έπαιξε αυτή στην αποχώρησή του από την ενεργό δράση, μίλησε για μια ακόμη φορά ο πρώην Welterweight υπερπρωταθλητής Georges St Pierre.

«Στις τελευταίες 2 ή 3 μάχες, δεν το διασκέδασα καθόλου. Το έκανα γιατί έπρεπε όχι επειδή ήθελα και είχα τόση πολύ πίεση, τόση κριτική, τόσα πολλά πράγματα για τόσο καιρό και είναι πολύ δύσκολο όταν είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής, όλη σου η ζωή περιστρέφεται γύρω από αυτό. Ειδικά για μένα που πάσχω από Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (OCD – Obsessive Compulsive Disorder). Ήθελα να είμαι ο καλύτερος στον κόσμο οπότε, ότι έκανα, ήταν γι’ αυτό τον σκοπό. Μόνο αυτό με ένοιαζε. Έπρεπε να σταματήσω για να έχω μια κανονική κοινωνική ζωή.»

Ο Καναδός λέει σε πρόσφατη συνέντευξη ότι με το που γινόταν η ανακοίνωση του επόμενου αντιπάλου του, αυτός δεν μπορούσε να σκεφτεί τίποτε άλλο παρά το ματς, ακόμη και όταν η ανακοίνωση γινόταν αμέσως μετά την λήξη του προηγούμενου αγώνα στην συνέντευξη τύπου.

«Οπότε η διασκέδαση έγινε δουλειά και η δουλειά έφερε άγχος. Το άγχος έγινε το βαρίδι που κουβαλάω στον ώμο μου συνέχεια. Αποφάσισα να πάρω το βαρίδι και να το ακουμπήσω κάτω αντί να το κουβαλάω συνέχεια μαζί μου και να χάσω αγώνες και να μαζέψω αρκετή ζημιά.»