23/04/2024

Ο GSP ζητάει έλεγχο ντόπινγκ στη μάχη του με τον Hendricks!

Την πρόθεση να περάσει από τον πλήρη έλεγχο της VADA για απαγορευμένες ουσίες, στο πλαίσιο της μάχης του με τον Johny Hendricks τον Νοέμβρη, ανακοίνωσε ο weterweight πρωταθλητής του UFC, Georges St Pierre, ζητώντας και από τον αντίπαλό του να κάνει το ίδιο.

O Καναδός υπερπρωταθλητής έχει βρεθεί πολλές φορές κατηγορούμενος για χρήση απαγορευμένων ουσιών από αντιπάλους του, όπως ο Nick Diaz και ο BJ Penn, παρότι δεν έχει βρεθεί ποτέ θετικός σε οποιαδήποτε ουσία. Αυτή τη φορά, όπως φαίνεται, αποφάσισε να δώσει πιο σημαντικές απαντήσεις αφού το τέστινγκ της VADA είναι στα επίπεδα του Ολυμπιακού τέστινγκ και υπερέχει παρασάγγας των στάνταρ ελέγχων που κάνουν οι αθλητικές ομοσπονδίες στο μέσο UFC μαχητή.

Θυμίζουμε ότι και άλλοι μαχητές έχουν ζητήσει να περάσουν τα σχετικά τεστ στο παρελθόν, μεταξύ των οποίον και ο BJ Penn με τον συναθλητή του GSP Rory Macdonald, χωρίς να βρεθεί κάτι παράνομο στα αποτελέσματά τους.

«Πιστεύω ότι το άθλημα έχει πρόβλημα τώρα. Όταν ξεκίνησα, οι ΜΜΑ δεν είχα λεφτά. Τώρα όμως περισσότερα χρήματα έχουν πέσει και υπάρχουν περισσότεροι τρόποι να προσπαθήσει κάποιος να εξαπατήσει τον κόσμο. Πιστεύω στους ελέγχους της VADA και είμαι διατεθειμένος να τους ακολουθήσω προσκαλώντας να κάνει το ίδιο και ο αντίπαλός μου. Προτείνω σε όλους τους μαχητές του UFC να συμμετέχουν. Θα κάνει καλό στο άθλημα. Είναι λίγο ενοχλητικοί οι έλεγχοι αλλά πιστεύω για να κάνουμε το σπορ καλύτερο πρέπει να δείξουμε και το καλό παράδειγμα» είπε ο GSP σε μία ανακοίνωσή του. Απάντηση ακόμη από τον Hendricks δεν υπάρχει.

Θυμίζουμε ότι ο GSP είχε ζητήσει κάτι ανάλογο και στην προηγούμενή του μάχη με τον Carlos Condit με τον τότε interim Πρωταθλητή να δέχεται αλλά όχι με την VADA που είναι ιδιωτική αλλά με την επίσημη αμερικάνικη Ολυμπιακή ελεγκτική επιτροπή την USADA και κάπου εκεί έμεινε το θέμα.

Ζήτημα είναι και το κόστος των έλεγχων το οποίο μπορεί να είναι πολύ μικρό για τον GSP, για τον Henricks όμως είναι άλλα τα μεγέθη.