26/04/2024

Ο Georges St. Pierre θα είναι στο UFC 158 για μεγάλη μάχη!

Επιμέλεια: Χρήστος Μπάρδας

Το UFC ανακοίνωσε ότι ο Georges St-Pierre θα υπερασπιστεί τον τίτλο του απέναντι στον Nick Diaz στο UFC 158 που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαρτίου στον Καναδά.

Η μάχη αυτή είχε προγραμματιστεί να γίνει και στο UFC 137 όμως ακυρώθηκε γιατί ο Diaz δεν εμφανίστηκε στην συνέντευξη τύπου. Έστω και με λίγη καθυστέρηση θα έχουμε την ευκαιρία να την παρακολουθήσουμε.

Η υπεράσπιση τίτλου του GSP είναι μόνο μία από τις πολλές μάχες που θα γίνουν για την welterweight κατηγορία στο συγκεκριμένο event. Αρχικά όπως έχουμε γράψει ο Rory MacDonald θέλει να εκδικηθεί τον Carlos Condit για την ήττα που είχε υποστεί στο UFC 115 η οποία είναι και η μοναδική του.

Στη συνέχεια ο Johny Hendricks, ο οποίος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ο St-Pierre θα αντιμετωπίσει τον Diaz και όχι τον ίδιο, θα αγωνιστεί με τον Jake Ellenberger. O Hendricks έχει κερδίσει τις πέντε προηγούμενες μάχες του, συμπεριλαμβανομένου και ενός knockout μέσα σε 46 δευτερόλεπτα απέναντι στον Martin Kampmann  και ενός knockout μέσα σε 12 δευτερόλεπτα απέναντι στον John Fitch. Από την άλλη ο Jake Ellenberger έχει κερδίσει τέσσερις από τους πέντε προηγούμενους αγώνες του.

Τέλος ανακοινώθηκε το rematch μεταξύ του Alessio Sakara και του Patrick Cote. O Cote είχε νικήσει στο UFC 154 όταν ο Sakara τον χτύπησε αντικανονικά πολλές φορές στο πίσω μέρος του κεφαλιού.