23/04/2024

Ο Adesanya πολύ πριν κατακτήσει το…UFC νίκησε την μεγάλη μάχη με τον ρατσισμό

Ο Israel Adesanya είναι ένα από τα πιο…hot ονόματα του UFC αυτή την στιγμή και αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι το αψεγάδιαστο στυλ του.


Ένας αρτίστας που μπαίνει στο κλουβί για δύο λόγους: Να φύγει με την νίκη και να ευχαριστήσει τους οπαδούς. Τα έχει καταφέρει περίφημα και τα δύο, όντας ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα στο σπορ. Το τελευταίο του θύμα ο Robert Whittaker ήταν άλλος ένας μαχητής που δεν κατάλαβε τι τον…χτύπησε. Μετά τα παιχνίδια με τον Adesanya άπαντες αναρωτιούνται πως έχασαν τα ματς, αλλά υπάρχει εξήγηση.

Τα κάνει όλα τέλεια μέσα στο κλουβί, χάρη στο δυνατό background του στο kickboxing που είναι σε άλλο…level έναντι των αντιπάλων του.Όμως η ζωή για τον Adesanya δεν ήταν πάντα εύκολη. Ως Νιγηριανός που ζει στην Νέα Ζηλανδία έδωσε μάχες «επιβίωσης» στην καθημερινότητα του αντιμετωπίζοντας τον ρατσισμό, τον οποίο όπως λέει χαρακτηριστικά οι ντόπιοι κρύβουν κάτω από το…χαλί.

Το bullying στα σχολεία της Rotorua ήταν αυτό που τον έκαναν να ξεκινήσει τις πολεμικές τέχνες.

«Αποφάσισα ότι πρέπει να μάθω να προστατεύομαι. Eίναι ένα κοινό μυστικό στην Νέα Ζηλανδία που δεν θέλουν να το παραδεχτούν. Λένε πως δεν υπάρχει ρατσισμός. Φυσικά και υπάρχει και τον ζούσα συχνά στο Κράισττσερτς(η μεγαλύτερη πόλη του Νότιου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας).

Προτιμούν να το κρύβουν κάτω από το…χαλί. Αυτό που έμαθα μετά από όλα αυτά είναι πως δεν χρειάζεται να συμφωνώ με όλους αυτούς τους ανθρώπους(ρατσιστές). Απλά έπρεπε να βρω τον τρόπο να ζω αρμονικά μαζί τους», καταλήγει.

Ο Adesanya ομολογεί πως δεν υπήρξε ποτέ ένα βίαιο άτομο παρά μόνο αν τον στριμώξεις στο κλουβί και στα πλαίσια ενός αγώνα. Από εκεί και πέρα είναι ένας ψηλός, χαμογελαστός άντρας με πολύ χιούμορ και απλότητα. Η φήμη και η δόξα δεν τον έχουν αλλάξει στο ελάχιστο και παραμένει σεμνός ακόμη κι όταν ανά δέκα βήματα τον σταματούν για μία selfie.

Στην ζωή του είχε δύο επιλογές: Είτε να γίνει ένας καλός χορευτής είτε ένας καλός μαχητής. Σκέφτηκε ορθά πως για εκείνον θα υπήρχε περισσότερος χώρος στο δεύτερο και σήμερα απολαμβάνει τους καρπούς των προσπαθειών του.