26/04/2024

Ο χειρότερος Fedor που έχουμε δει ποτέ, κέρδισε αλλά έχασε από τον Maldonado

Κάποτε είχα διαβάσει ένα εξαιρετικό ΜΜΑ άρθρο ανάλυση για την πτώση του Fedor Emelianenko από τον σπουδαίο Jack Slack που έλεγε ότι ο Fedor έγινε χειρότερος όταν άρχισε να παίζει μόνο με άγρια συνεχόμενα χτυπήματα για γρήγορο νοκ άουτ, χωρίς τακτική, μυαλό και χωρίς τα άλλα μεγάλα όπλα του, τις ρίψεις, το ground and pound και τις υποταγές.

Αυτή την εκδοχή στην χειρότερη δυνατή μορφή της είδαμε στο ματς που μόλις τελείωσε όπου ο Fedor έφαγε το ξύλο της αρκούδας από έναν υπέρβαρο, αργό αλλά σκληρό και αποφασισμένο Fabio Maldonado, στον πρώτο γύρο και έκανε το ελάχιστο που μπορούσε στους άλλους δύο για να κερδίσει μια απόφαση που μάλλον έπρεπε να είναι ισοπαλία 28-28.

To ματς ξεκίνησε με τον Fedor να ορμάει με συνεχόμενα, μεγάλα και ανοιχτά χτυπήματα και τον Maldonado να αμύνεται όσο μπορεί. Ο Fedor πέρασε μερικά καλά αλλά τα πιο πολλά πήγαν στην guard. Αμέσως μετά ο Ρώσος έκανε ξανά το ίδιο με ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα. Ε την τρίτη φορά ο Maldonado ως πυγμάχος το είδε από μακριά να έρχεται, τον πέτυχε ορθάνοιχτο με ένα εξαιρετικό δεξί hook και τον έστειλε σχεδόν για ύπνο. Ο Fedor άντεξε ξύλο για 4 λεπτα και μετά μπήκε τελείως διαφορετικός, πιο προσεχτικός αλλά και αδύναμος, εμφανώς επηρεασμένος από τα χτυπήματα. Βέβαια και ο Maldonado είχε σκάσει από την έκρηξη στο πρώτο γυρο και δεν είδαμε πολλά πράγματα. Πιο διασκεδαστικός ήταν ο αστεία κακώς σχολιαστής από την Ρωσία που αυτή τη στιγμή πρέπει να δέχεται ένα τηλεφώνημα από το Κρεμλίνο για αυτά που έλεγε για τον Fedor.

Όλο το σκηνικό που στήθηκε έλεγε ότι περίμεναν τον Fedor να πάρει μεγάλη νίκη και να πάει στο UFC αλλά δεν το βλέπω. Και καλά θα κάνει καθώς είναι έτη φωτός μακριά από τον καλό του εαυτό. Όντας ένας από αυτούς που μάθανε το ΜΜΑ «στα χέρια του» που πάντα θα είναι ένας από τους αγαπημένους μου μαχητές πρέπει να τον ευχαριστήσω για την προσφορά του, τις σπουδαίες μάχες και την τεράστια καρδιά που ακόμη και σήμερα έδειξε (έστω και αν ήταν μόνο αυτή). Ελπίζω να μην τον ξαναδώ σε αυτή την κατάσταση.