23/04/2024

Ο Φιλίππου θέλει Bisping!

Μετά την ατυχία του τραυματισμού του λίγες μέρες πριν την μάχη του με τον Jacare, ο Κώστας Φιλίππου βάζει  στόχο για την επιστροφή έναν από τους διαχρονικά κορυφαίους Middleweights της κατηγορίας, τον Βρετανό Michael Bisping!

«Είναι μεγάλο όνομα, προφανώς μία νίκη ενάντια του θα με βάλει στο top 3 της κατηγορίας» λέει ο Κώστας στο Bleacher Report. «Δουλεύει και γι’ αυτόν γιατί αν με νικήσει θα ανέβει και αυτός στην κατάταξη. Ίσως και για τον τίτλο. Δεν έχω το όνομα που έχει αυτός αλλά έχω 5 νίκες σερί , κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ αυτός. Είναι εξαιρετικός στην όρθια μάχη όπως είμαι και εγώ οπότε θα έχουμε μία εντυπωσιακή μάχη» προσθέτει, εξηγώντας την λογική πίσω από την επιλογή του.

Πρόσφατα τον Βρετανό προκάλεσε ο Luke Rockhold με τον Bisping να απορρίπτει την ιδέα, καυτηριάζοντας την ήττα του Αμερικάνου στην μοναδική του μάχη στο UFC.

«Δεν είμαι ο οποιοσδήποτε» τονίζει ο Φιλίππου, «Είμαι 6ος στην επίσημη κατάταξη και το ξέρει. Είμαι στο UFC σχεδόν δύο χρόνια και κερδίζω, αν θέλει ποιοτικό ανταγωνισμό ας μπει στο κλουβί μαζί μου»

Η ιδέα είναι εξαιρετική, από την πλευρά του ο Βρετανός είναι καλός στην όρθια μάχη αλλά δεν έχει την δύναμη του Κώστα ενώ δεν έχει ούτε καλύτερη τεχνική. Ο Bisping γενικά βασίζετε στην εξαιρετική του φυσική κατάσταση και ένα πολύ δουλεμένο και στρογγυλεμένο παιχνίδι και στο όρθιο και στο έδαφος, χωρίς όμως να ξεχωρίζει τρομερά σε κάποιο συγκεκριμένο τομέα.

Από την άλλη ο Κώστας είναι από τους καλύτερους Strikers στο UFC, έχοντας και δύναμη και τεχνική και πολύ καλό footwork ενώ εμφανίζεται σε κάθε μάχη όλο και καλύτερος και στο έδαφος (αμυντικά κυρίως). Μπορεί ο  Jacare να ήταν η μεγάλη πρόκληση αλλά νομίζω ότι ο Bisping είναι καλύτερο Match up (αν και όχι απαραίτητα πιο εύκολο…)

Τέλος, δεν θα μας χάλαγε να το δούμε ως main event σε ένα Βρετανικό UFC…