26/04/2024

Ο Τόνυ Χριστοδούλου στο CFO, το μεγαλύτερο ΜΜΑ τουρνουά στην Ελλάδα!

Μία νέα ΜΜΑ διοργάνωση σκάει μύτη στην Ελλάδα με .. άρωμα εξωτερικού. Το CFO θα πραγματοποιήσει το πρώτο του ΜΜΑ event στην Αθήνα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στις 20 Απριλίου με …το μεγαλύτερο και σκληρότερο τουρνουά Μικτών Πολεμικών Τεχνών.

Στην δεκαεξάδα (16)  του τουρνουά, δεκατέσσερις (14) Έλληνες μαχητές θα έχουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν:

Τον Τόνυ Χριστοδούλου, έναν από τους πιο έμπειρους Έλληνες ΜΜΑ μαχητές, και τον

Lazar Stojadinovic, τον featherweight πρωταθλητή του CFA στην Αμερική, έναν πολύ επιθετικό και ταλαντούχο μαχητή, ο οποίος βρίσκεται στην ευθεία για το UFC. Ο νικητής της 16δας θα πάρει στο σπίτι του και την ζώνη του πρωταθλητή! Το νοκ άουτ του επί του Jordan Parsons πέρυσι, με το οποίο πήρε τη ζώνη, ήταν στη λίστα με τα καλύτερα νοκ άουτ του 2012 για το HD net!

Επίσης, ανάμεσα στους γύρους του τουρνουά, θα δούμε 4 superfights με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στη χώρα μας.

Όλο το event έχει αέρα εξωτερικού αφού ήδη συζητιέται η στήριξη από μεγάλα site του χώρου και γι’ αυτό θα έχει Αμερικάνικο χαρακτήρα, με την έμφαση δηλαδή στις μάχες και το matchmaking και όχι στα… παρελκόμενα του show.

Αναμένονται και νέες εκπλήξεις σύντομα.

http://www.youtube.com/watch?v=u9g1HTSd9U4

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης ο Τόνυ Χριστοδούλου παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο fightsports.gr για την καριέρα του, τις ΜΜΑ στην Ελλάδα και το UFC!

Τόνυ πως ξεκίνησες τις ΜΜΑ;

«Ήμουν 18 χρονών όταν πήγα στην Αμερική και είχα κάνει μόνο λίγο Brazilian JuJitsu. Εκεί έδωσα τέσσερις αγώνες σε τέσσερα χρόνια, κερδίζοντας τα όλα. Μετά είχα δύο σερί ήττες όπου αδικήθηκα και αυτό με… ξενέρωσε. Δεν είχα όρεξη πια… αλλά ούτε και χρήματα. Επέστρεψα στην Ελλάδα και ήρθε η πρόταση από το GFC, που με έκανε ξανά να το πάρω «ζεστά».
Για ποιο λόγο πιστεύεις ότι ΜΜΑ δεν είναι διαδεδομένο στην Ελλάδα;
«Είναι δύσκολο να γίνουν διοργανώσεις λόγω έλλειψης χρημάτων, αλλά υπάρχουν και κόντρες μεταξύ των ανθρώπων που ασχολούνται με τις πολεμικές τέχνες. Αν δεν υπάρξει σύμπνοια τότε δεν θα καταφέρουμε κάτι. Έχουμε αθλητές σαν τον Σοκόλη και τον Μιχαηλίδη που έχουν να παίξουν αγώνα ένα χρόνο. Έχουμε τόσες διοργανώσεις στο Kickboxing και ούτε έναν αγώνα ΜΜΑ».
Τι θα συμβούλευες τα νέα παιδιά;
Θα τα συμβούλευα να φύγουν έξω. Χρειάζονται λεφτά και υπάρχει πιθανότητα να μην σου βγει σε καλό. Στην αρχή δεν θα έχεις απολαβές. Το θέμα είναι πόσο το αγαπάς αυτό που κάνεις. Ο Σοκόλης για παράδειγμα θα μπορούσε να παίξει στο UFC. Ο Μιχαηλίδης παράδειγμα κάνει πάλη Jujitsu και έχει καλά χέρια, που είναι ένας τέλειος συνδυασμός.
Που θα σε δούμε στο άμεσο μέλλον;
«Θα παίξω στην Αμερική σίγουρα και τον Απρίλιο στην Ελλάδα. Έχω συμβόλαιο στην Αμερική, παίζω στα -70 και αν καταφέρω να μπω άμεσα στο UFC θα έχω μπροστά μου τέσσερα χρόνια καλά, βάσει της ηλικίας μου(25 χρονών)».
Πως θα φτάσει το επίπεδο του Kickboxing το ΜΜΑ;
Νομίζω ότι το επίπεδο του Kickboxing είναι ψηλό και έχουμε καλές διοργανώσεις. Μπορεί ο υπόλοιπος κόσμος να μην το γνωρίζει κι αν δεν ήταν ο Ζαμπίδης δεν θα το ήξερε κανείς. Το ΜΜΑ πάλι δεν είναι καθόλου γνωστό εδώ στην Ελλάδα. Αν γίνει μία προσπάθεια θα φτάσει το επίπεδο του Kickboxing. Για παράδειγμα να βάλουν αθλητές του Kickboxing σε κλουβί σαν μία πρώτη γεύση, αν φοβούνται τόσο πολύ να ρίξουν χρήμα στο ΜΜΑ».