26/04/2024

Ο «συνδικαλισμός» μπήκε στις ΜΜΑ

Όπως αναμενόταν οι πέντε σταρ των ΜΜΑ και ο δημιουργός του Bellator ξεκινούν ένα είδος συνδικαλισμού στην κοινωνία των μεικτών πολεμικών τεχνών με μότο τους την προστασία των δικαιωμάτων των αθλητών. Αντέδρασε το UFC στην ανακοίνωση των «6». 

Η «MMA Athletes Association» μπαίνει στη ζωή των μαχητών και στη… ζαχαρένια του UFC. Δεν ξέρουμε τι θα πετύχει σαφώς όμως πρόκειται για μία κίνηση που ταράζει τα νερά στη μαχητική κοινωνία.

Ο GSP και η ομάδα του θα συγκεντρωθούν στο να υπάρξει ισότητα μεταξύ της πλευράς των μαχητών με αυτή το UFC!

Παρέα με τον πρώην πρωταθλητή θα είναι και οι Kennedy, Velasquez, Cerrone και ο Diallashaw. Μαζί με τους πέντε και ο πρώην ιδιοκτήτης του Bellator Bjorn Rebmey ο οποίος θα’χει support ρόλο στην «MMAAA».

«Κάθε φορά που έρχεται η ώρα να παλέψουμε φοβόμαστε. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό. Μία άλλη μάχη. Γνωρίζω πως πολλοί από εμάς φοβούνται. Ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα βήμα μπροστά» ήταν τα πρώτα λόγια του GSP.

Οι στόχοι της «MMAAA» είναι τρεις και αφορούν τις διαφοροποιήσεις στις πληρωμές από τον UFC στους αθλητές και μερίδιο φυσικά από τα κέρδη του οργανισμού.

Από την πλευρά του ο έμπειρος Kenndy είπε: «Το UFC κοιτάζει την επιτυχία του και αφήνει πίσω τους αθλητές…» 

Εκτός από τους πέντε αθλητές που βγήκαν μπροστά ο GSP όταν πήρε το λόγο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου είπε πως είναι και άλλοι μαζί τους αλλά δεν θέλουν ακόμη να δώσουν στο φως της δημοσιότητας τα στοιχεία τους.

Όσον αφορά την πρώτη αντίδραση του UFC αυτή θα την χαρακτηρίζαμε μέχρι και… cool: «Σεβόμαστε όλους μας τους αθλητές και είμαστε πάντα ανοιχτοί να ακούσουμε τις προθέσεις τους για την ανάπτυξη τους αθλήματος.»