29/03/2024

Ο πρώην Matchmaker του UFC στο Hall of Fame!

Στο Hall of Fame του UFC θα ενταχθεί ο μέχρι πρότινος Matchmaker και αντιπρόεδρος της διοργάνωσης Joe Silva που έχει προσφέρει τα περισσότερα στην διοργάνωση μετά τους Fertitta και τον White. 


O Silva ηταν 29 χρονών και δούλευε σε ένα μαγαζί με φλιπεράκια όταν διάβασε σε ένα περιοδικό ότι το UFC έψαχνε μαχητές, σε μια εποχή που δεν είχαν μπει ακόμη μέσα ο Dana και οι Fertitta. Χωρίς να περιμένει ανταπόκριση πήρε τηλέφωνο στα γραφεία για να τους πει για κάποιους μαχητές που γνώριζε ως οπαδός των πολεμικών τεχνών. Στην άλλη γραμμή ήταν ο ιδιοκτήτητης, τότε, του UFC ο οποίος εντυπωσιάστηκε από τις γνώσεις του και την φιλοσοφία του και τον προσέλαβε ως σύμβουλο.

Εκείνη την εποχή δεν είχε καν δίπλωμα αυτοκινήτου και δεν είχε μπει ποτέ μέσα σε αεροπλάνο. Τον Δεκέμβρη του 2016 αποχώρησε ως αντιπρόεδρος του UFC έχοντας βγάλει ένα σημαντικό ποσό από την πώληση της διοργάνωσης στην WME IMG για 4.2 δις. Μια πώληση που δεν την πίστεψε ότι θα πραγματοποιηθεί μέχρι που ανακοινώθηκε επίσημα, αφού είχε δηλώσει ότι τέτοια σπουδαία πράγματα δεν συμβαίνουν σε ανθρώπους σαν και εμένα.

Τότε αποφάσισε να αποσυρθεί από το σπορ και να αφοσιωθεί στην οικογένεια του.