18/04/2024

Ο πιο κακός άνθρωπος στον κόσμο, Fedor Emelianenko! (VIDEO)

Το fightsports.gr πραγματοποιεί αφιέρωμα στον καλύτερο ΜΜΑer όλων των εποχών και απαντάει σε μεγάλα ερωτηματικά όπως το γιατί ο Emelianenko δεν έπαιξε ποτέ στο UFC. Διαβάστε επίσης για το πώς περνάει τις ώρες του πλέον ο βετεράνος «Last Emperor», Fedor…

Χωρίς καμία απολύτως προστριβή στη γλώσσα του ΜΜΑ, Fedor Emelianenko σημαίνει Mohammed Ali όπως στην πυγμαχία. Ο Ουκρανός, αλλά πολιτογραφημένος Ρώσος έχει αποσυρθεί πλέον από την ενεργό δράση, παρ’ όλα αυτά έχει αφήσει τέτοιο μύθο πίσω του, που για πολλά χρόνια ακόμα το όνομά του θα μνημονεύεται από γενιές και γενιές…

Ο Fedor, όσο κακία βγάζει μέσα στο ρινγκ, άλλο τόσο χαρούμενα παιδικά χρόνια πέρασε… Μπορεί να μην ήταν ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, όμως οι γονείς του φρόντισαν να τον μεγαλώσουν σε άριστο κλίμα ανάμεσα στα τρία αδέρφια του…

Γεννηθείς το 1976, ο Fedor ξεκίνησε από πολύ νωρίς την ενασχόλησή του με τις πολεμικές τέχνες. Αρχή έκανε με το Sampo, του οποίου πλέον θεωρείται «πατέρας», κατακτώντας πάρα πολλές διακρίσεις! Στη συνέχεια, καταπιάστηκε και σε άλλες πολεμικές τέχνες όπως το Judo και η πυγμαχία.

Στη συνέχεια της ζωής του φρόντισε να… ταιριάξει όλες τις γνώσεις του και να μπει μέσα στο ρινγκ για αγώνες ΜΜΑ! Το αποτέλεσμα; Εξαιρετικό… Θεωρείται ο καλύτερος fighter των μεικτών πολεμικών τεχνών από την αρχή της ύπαρξής του! Όσο ήταν φουλ ενεργός αθλητής δεν έχασε ποτέ από κανέναν και υπερασπίστηκε όλους τους τίτλους που είχε κατακτήσει πάνω από 15 φορές.

Τι κάνει σήμερα;

Βετεράνος πλέον του ΜΜΑ, ο Fedor όντας «βαθιά» θρησκευόμενος είναι επίτροπος στην εκκλησία της περιοχή του… Φροντίζει με φιλανθρωπίες τους άπορους, ενώ συγκαταλέγεται στους 80 καλύτερους αθλητές που «γέννησε» ποτέ η Πρώην Σοβιετική Ένωση! Γεγονός που τον έχει μετατρέψει σε «είδωλο» για όλα τα μικρά παιδιά.

Επίσης, ο «πιο κακός άνθρωπος στον κόσμο» έχει τρέλα με τη ζωγραφική, τη μουσική και το διάβασμα. Για τα τρία αυτά χόμπι του σπαταλάει άπειρες ώρες, τις οποίες θεωρεί τρομερά εποικοδομητικές!

Το… μυστήριο του UFC!

Πολλοί αναρωτήθηκαν πως ο «τιτάνας» Fedor ουδέποτε αγωνίστηκε ενάντια στους πολυδιαφημισμένους fighter του UFC. Κι όμως, ο Dana White είχε κάνει πραγματικά ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να τον φέρει στη διοργάνωση του. Εκτός από την απευθείας διεκδίκηση του τίτλου, απέναντι στον τότε πρωταθλητή Brock Lesnar, ο «Last Emperor» θα έπαιρνε για κάθε του αγώνα στο UFC το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 2.000.000 δολαρίων.

Ο Fedor που… ψηνόταν πραγματικά να… πλακωθεί με όλους τους Αμερικανοθρεμένους, τελικά άκουσε τους μάνατζέρ του και πρότεινε στον White αντί για αντιπρόταση στο συμβόλαιο… μπίζνες στη ρώσικη διοργάνωση M-1! Η δουλειά δεν προχώρησε κι εκεί που ο Dana έλεγε δεξιά και αριστερά: «Θέλω τον Emelianenko σαν τρελός είναι γεννημένος για το UFC», ξαφνικά τα αμερικάνικα Μέσα έβγαλαν τον… κολλητό του προέδρου Πούτιν, άσχετο μα πάνω απ’ όλα… κότα, αφού σύμφωνα με αυτούς φοβόταν τον Lesnar!

«Είμαι… παππούς»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Dana White δεν το έβαλε κάτω στην προσπάθειά του να εντάξει τον Fedor στο UFC. Πρόσφατα του έγινε εκ νέου πρόταση να συμμετέχει στην διοργάνωση, αλλά ο ίδιος με δήλωσή του άφησε να εννοηθεί ότι είναι πλέον πολύ μεγάλος για να παίξει αγώνες ΜΜΑ. Το γεγονός αυτό οριστικοποίησε το τέλος του από την ενεργό δράση…