26/04/2024

Ο Ιωάννης Μποτώνης καταφέρνει να είναι fighter, προπονητής και πατέρας τριών παιδιών

Το Fightsports.gr έκανε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Ιωάννη Μποτώνη από το Ioannis Botonis Academy. 


Ο Ιωάννης Μποτώνης θ’ αγωνιστεί στο Hall of Champions και έμπειρος μαχητής και προπονητής είμαι αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα πριν μπει στη μάχη.

Πώς είναι να μοιράζεσαι το χρόνο σου μεταξύ αθλητικής ζωής και προπονητικής;

«Αν και είναι κάτι που το αγαπάω πάρα πολύ, ομολογουμένως είναι και αρκετά δύσκολο τη στιγμή που έχω τόσα πολλά παιδάκια να διδάξω και όχι μόνο. Φανταστείτε έχω μαθητές από ηλικίες 3 έως 65 ετών και αθλητές όπως οι Ελένη Μυτιληνάκη, Παναγιώτης Ναβροζίδης, Αγγελική Μποτώνη, Zauri Maisuratze που έχουν όνειρο να καταφέρουν πράγματα στο χώρο, και ήδη αγωνίζονται σε πολύ υψηλό επίπεδο για την ηλικία τους.

Σε όλο αυτό έρχεται να προστεθεί και η δική μου προετοιμασία (5+ ώρες) προπόνηση καθημερινά και φυσικά η προσωπική μου ζωή, που μην ξεχνάτε είμαι σύζυγος και πατέρας τριών παιδιών, οπότε όλο αυτό προσπαθώ να το έχω σε μια ισορροπία. Ευχαριστώ το Θεό που με έχει υγιή και μου δίνει δύναμη να συνεχίζω.»

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για τη φετινή σεζόν προπονητικά και αγωνιστικά;

«Προπονητικά να συνεχίσω να γεμίζω τη σχολή μας με μικρά παιδάκια, πραγματικά με ευχαριστεί πολύ αυτό, εισπράττω αγάπη και ευγνωμοσύνη από αυτά και τους γονείς τους και αυτό μου δίνει δύναμη.

Αγωνιστικά έχω ήδη κλεισμένο έναν πολύ δυνατό αγώνα Grappling, και δυο αγώνες ΜΜΑ για επαγγελματικές ζώνες και μάλιστα ο ένας είναι στο εξωτερικό. Σύντομα θα σας δώσω περισσότερες πληροφορίες

Πες μας δύο λόγια για την διοργάνωση στην οποία θα αγωνιστείς.

«Η διοργάνωση λέγεται HALL OF CHAMPIONS και είναι δημιούργημα του Αντρέα Καλύμνιου. Τέλη Αυγούστου δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τον Αντρέα και μου έκανε μια ενδιαφέρουσα πρόταση να αγωνιστώ στη διοργάνωση του, υποσχόμενος ότι θα κάνει κάτι ωραίο και επαγγελματικό. Όντως έχει κλείσει μια πολύ δυνατή κάρτα και είναι τιμή μου που θα είμαι main event της βραδιάς.»

Να περιμένουμε φέτος κάτι ιδιαίτερο από εσένα ή κάποιον μαθητή σου;

«Πάντα να περιμένετε κάτι ιδιαίτερο και διαφορετικό από εμένα και φυσικά από τους μαθητές μου. Να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου γιατί χωρίς αυτούς και τη στήριξη τους δύσκολα θα υπήρχε επιτυχία: Ζαντοελαστική Ηλίας Κονόμης, Λ. Αθηνών 9 Αθήνα Crepa-Bueno στις Αχαρνές, Service Mobile Stores Anderson Research Greece – συμπληρώματα διατροφής, The Barber TELE στις Αχαρνές, SEVEN HELLAS.

Τέλος, να ευχαριστήσω το δάσκαλό μου Γιάννη Κακαράκη που είναι δίπλα μου καθημερινά και ιδρώνει μαζί μου. Επίσης να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που πραγματικά γεμίζουν τα στάδια, όποτε αγωνίζομαι και με εμψυχώνουν.

Πραγματικά είναι η δύναμη μου, θυμηθείτε τι έγινε στο τελευταίο αγώνα και θα καταλάβετε τι εννοώ. Και το πιο σημαντικό είναι ότι έρχονται όλοι οι μικροί μου μαθητές που ίσως τους δώσω κίνητρο να ασχοληθούν πιο ενεργά μεγαλώνοντας. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου!»