25/04/2024

Ο Γιάννης Αρζουμανίδης για το Best Fighter!

Ο Γιάννης Αρζουμανίδης φαίνεται ότι θα είναι το πρώτο μισό του ΜΜΑ ζευγαριού στο Best Fighter τον Νοέμβρη. Διαβάστε την ανακοίνωση της διοργάνωσης:

«Όπως σας είχαμε ανακοινώσει ένα και μοναδικό θα είναι το MMA ζευγάρι που θα πάρει μέρος στα super fight του Best Fighter.Και τους δυο αθλητές πιστεύαμε ότι θα είναι οι κορυφαίοι της χώρας μας.

Ο ένας από αυτούς έχει »σχεδόν» κλείσει και λέμε σχεδόν γιατί το μοναδικό εμπόδιο είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει τον Νοέμβριο, ίδιο μήνα με την διεξαγωγή του Best Fighter.

Αν δεν συμπίπτουν οι ημερομηνίες (που θα το γνωρίζουμε σε λίγο καιρό) τότε ο Έλληνας πρωταθλητής της ελευθέρας πάλης και δυο φορές χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής Γιάννης Αρζουμανίδης θα είναι ο ένας από τους δυο αθλητές μας που θα αγωνιστούν στο ΜΜΑ.

Υπάρχει και δεύτερος όμως λόγος για το »σχεδόν». Ποιος αντίπαλος θα δεχθεί να αντιμετωπίσει τον heavyweight υπεραθλητή; Γιατί ο Γιάννης Αρζουμανίδης είναι ένας από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της σύγχρονης ιστορίας στην ελληνική πάλη.

Έχει αναδειχθεί δύο φορές χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής, αλλά ένας τραυματισμός στον ώμο, που συνοδεύτηκε από χειρουργείο, δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει όντας σε ετοιμότητα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

Την εισαγωγή του στον κόσμο των ΜΜΑ έκανε σε αγώνα που διεξήχθη (σε ανοιχτό χώρο) σε ρινγκ, στο Φαληράκι της Ρόδου () και επικράτησε του Themi Andreev με ΤΚΟ στις 31 Ιουλίου του 2012.

Ήταν το πρώτο του ματς με κανόνες ΜΜΑ και εκμεταλλεύτηκε πλήρως τις παλαιστικές του ικανότητες

Ο Γιάννης Αρζουμανίδης δίνει συνέχεια στις επιτυχίες του στο ΜΜΑ σε παγκόσμιο επίπεδο, κατακτώντας αυτή τη φορά το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ερασιτεχνικού ΜΜΑ που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο στην Κρακοβία της Πολωνιας. Ο Έλληνας πρωταθλητής της ελευθέρας πάλης έφτασε στη διάκριση και στο απαιτητικό άθλημα του ΜΜΑ, πανηγυρίζοντας την πρώτη θέση στην κατηγορία των +100 κιλών, στη διοργάνωση της πολωνικής πρωτεύουσας.

Ο Γιάννης Αρζουμανίδης ζει και προπονείται στην Θεσσαλονίκη με προπονητή τον Βασίλη Παπαδόπουλο και αυτή την στιγμή το Best Fighter αναζητεί ικανό και ισάξιο αθλητή ΜΜΑ για να τον αντιμετωπίσει. Ποιος θα μπορέσει;»