29/03/2024

Οι τρεις κορυφαίες MMAer του πλανήτη και δύο…prospect

Οι γυναικείες MMA έχουν κάνει άλματα προόδου και σε σχέση με πριν από πέντε χρόνια, όπου πρωταγωνιστούσε μόνη της η Ronda Rousey, σήμερα μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν τρεις αθλήτριες σε τοπ επίπεδο, ενώ άλλες δύο έρχονται με κεκτημένη ταχύτητα. 


Πάμε να δούμε την λίστα με τις αθλήτριες της επιλογής μας.

Amanda Nunes

Η καλύτερη MMAer του πλανήτη αυτή την στιγμή είναι πρωταθλήτρια σε δύο διαφορετικές κατηγορίες και αγνοεί την ήττα από το 2014. Στις σημαντικές νίκες της μπορούμε να συμπεριλάβουμε την επιβλητική νίκη επί της Ronda Rousey,τα αμφίρροπα ματς με την Valentina Shevchenko και το εκπληκτικό αποτέλεσμα απέναντι στην Cris Cyborg.

Η Nunes μας έμαθε πως στις γυναικείες MMA δεν υπάρχουν φαβορί και μεγάλα ονόματα.

Valentina Shevchenko

Η Bullet είχε γενικά την ατυχία να πέσει πάνω στην Nunes αλλιώς σήμερα θα ήταν πιθανότατα πρωταθλήτρια επίσης σε δύο κατηγορίες. Στην δική της κατηγορία την Flyweight, αδυνατούμε να δούμε κάποια απειλή.

Το μόνο που μπορεί να γίνει, είναι το τρίτο ματς με την Βραζιλιάνα. Το επόμενο παιχνίδι με την Carmouche αναμένεται υγιεινός περίπατος.

Jessica Andrade

Θεωρούμε πως κυριαρχεί στην πιο δύσκολη κατηγορία του UFC, την strawweight. Εκεί όπου υπάρχουν αθλήτριες όπως η Namajunas, η Joanna Jedrzejczyk και η ανερχόμενη Tatiana Suarez.

Aν εξαιρέσει κανείς την ήττα από την Jedrzejczyk, η Βραζιλιάνα δεν έχει δείξει ψεγάδι αδυναμίας και ειδικότερα στο ματς με την Namajunas φάνηκε πως είναι η κορυφαία της κατηγορίας.

Όσον αφορά το μέλλον της θα θέλαμε ίσως να την δούμε σε μεγαλύτερη κατηγορία αν και είναι αρκετά μικρόσωμη για την Flyweight.

Tatiana Suarez

Eίναι η επόμενη πιθανότερη αντίπαλος της Jessica Andrade εφόσον η Rose Namajunas δεν αλλάξει στάση για το μεγάλο διάλειμμα που επιθυμεί από την καριέρα της.

Η Suarez έχει ρεκόρ 8-0 και νίκες επί Grasso, Esparza, Ansaroff που μπορούμε να πούμε ότι είναι δυνατά ονόματα της κατηγορίας στην strawweight. Έχει πολύ καλό έδαφος αλλά δεν ξέρουμε αν αυτό αρκεί απέναντι στην Andrade.

Μaycee Barber

Την αποκαλούν νέα «Ronda Rousey» αλλά η αλήθεια είναι πως αυτό τον τίτλο τον έχουν πάρει κατά καιρούς πολλές αλλά καμία δεν τον δικαίωσε. Αυτό που κρατάμε από την Maycee Barber είναι τα πολύ καλά στοιχεία που δείχνει και το agressive game που της έχει δώσει δύο νίκες στο UFC.

Ο Dana White την ξεχώρισε και την πιστεύει μέχρι…κεραίας, αλλά όπως και στην περίπτωση της Cynthia Calvillo που έπεσε έξω, η Maycee θα πρέπει να αποδείξει μέσα στο κλουβί πως αξίζει.

Η Barber έχει στα συν την ηλικία(21 ετών) και την τρομερή αυτοπεποίθηση που δείχνει στα παιχνίδια της. Στην flyweight κατηγορία πάντως θα έχει δύσκολη δουλειά. Βρίσκεται χαμηλά στα rankings αλλά ο χρόνος λειτουργεί υπέρ της.