23/04/2024

Οι τέσσερις πιθανοί λόγοι που σταματάει ο McGregor

Tεράστια εντύπωση προκάλεσε στο μαχητικό κοινό η απόφαση αποχώρησης από την ενεργό δράση του Conor McGregor.


Ο Notorious μπορεί να μην βρισκόταν στο πικ της καριέρας του όμως κατά πολλούς είχε ακόμη να δώσει πολλά στο σπορ, στην ηλικία των 30.

Ας δούμε παρακάτω τέσσερις πιθανούς λόγους που βάζει…τέλος.

Είναι επαρκής οικονομικά

Ο Conor McGregor κατάφερε μέσω του UFC να γίνει ένας από τους πιο πλούσιους αθλητές στον κόσμο. Αποκορύφωμα τα 123 εκατομμύρια δολάρια που αποκόμισε από την αναμέτρηση με τον Floyd Mayweather ενώ έκανε το πιο υψηλό pay per view του promotion τον Οκτώβριο απέναντι στον Khabib Nurmagomedov.

Μέσα στο 2018 άνοιξε την δική του εταιρία με ουίσκι και οι δουλειές του πηγαίνουν κάτι παραπάνω από…καλά. Ποιος ο λόγος λοιπόν να ρισκάρει την υγεία του από την στιγμή που δεν χρειάζεται να δουλέψουν στο μέλλον ούτε τα δισέγγονα του.

Πέτυχε όλους τους στόχους του

Χρειάστηκαν δύο χρόνια για να πάρει τον πρώτο τίτλο και 3,5 για να πάρει τον δεύτερο τίτλο στο UFC. Κέρδισε μερικούς από τους πιο σκληρούς μαχητές του κόσμου, όπως οι Aldo, Alvarez, Diaz.

Στην featherweight κατηγορία δεν μπορούσε να επιστρέψει λόγω κιλών, η lightweight έχει πλέον άλλο…αφεντικό, τον Khabib Nurmagomedov. Ο ΜcGregor πιθανότατα να θεώρησε πως δεν υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να κάνει.

Δεν μπορούσε να ζει στην σκιά του Nurmagomedov

Μπορεί σαν μαχητής να πουλάει πολύ περισσότερο αλλά αγωνιστικά είναι οφθαλμοφανές πως ο Conor McGregor δεν φτάνει τον Khabib Nurmagomedov. Αυτή είναι μία αλήθεια που πιθανότατα να βασανίζει τον Ιρλανδό που στο μεταξύ τους παιχνίδι δεν κατάφερε να κάνει απολύτως τίποτα.

Όση προπόνηση και να κάνει, ακόμα και ομάδα να αλλάξει είναι δύσκολο να βρεθεί αντίδοτο για το παιχνίδι του Νταγκεστανού. Αυτός είναι ίσως ένας λόγος που ο εγωισμός του McGregor δεν θα μπορούσε να σηκώσει και αναγκάζεται να σταματήσει.

Φλερτάρει με την φυλάκιση

Ο McGregor δυστυχώς δείχνει συχνά το σύνδρομο…Jon Jones. Δεν μπορεί να μείνει μακριά από μπλεξίματα και το εκρηκτικό του ταμπεραμέντο συχνά τον οδηγεί σε λάθη.

Λάθη όπως αυτό που έκανε με το πούλμαν του UFC, την επίθεση σε οπαδό που τον έβγαλε φωτογραφία ενώ τώρα ακούγεται πως κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση. Αυτό αν επιβεβαιωθεί, ο Notorious μπορεί να κινδυνέψει ακόμα και με φυλάκιση.

Κρατώντας χαμηλό προφίλ(στο μέτρο του δυνατού) ίσως πιστεύει πως μπορεί να γλιτώσει. Πάντως η ιστορία «παίζει» από τον Δεκέμβριο και τα Αμερικανικά σαιτ δεν είχαν αναφέρει κάτι. Το έκαναν τώρα που ανακοίνωσε την απόσυρση του κι αυτό μοιάζει με επικοινωνιακό παιχνίδι, που θυμίζει…McGregor. Ίδωμεν.