26/04/2024

Οι ΜΜΑ επανέρχονται σήμερα στο The Battle 5

Με δύο ενδιαφέρουσες ΜΜΑ μάχες είναι διανθισμένο το πρόγραμμα του σημερινού «The Βattle 5» που θα λάβει χώρα στο ΔΑΚ Γλυφάδας.

Νικολακόπουλος – Παλαιολόγος

Στο part 1, δύο από τους πιο φορμαρισμένους Έλληνες μαχητές (σε ένα ΜΜΑ επίπεδο που δεν μοίρασε ευκαιρίες απλόχερα τα τελευταία χρόνια) συγκρούονται στην Welterweight κατηγορία. Αν και θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά πρώιμη η κουβέντα για … ξεκαθάρισμα μιας… ανύπαρκτης κατηγορίας (όπως οι περισσότερες στις ΜΜΑ) είναι γεγονός ότι πρόκειται για 2 πολύ καλούς μαχητές.

Από τη μία ο Αλέξης Νικολακόπουλος, που εντυπωσίασε στο Throwdown 2 ενώ ήταν καλός και στο CFO πριν από 1,5 μήνα περίπου. Αν και τον θεωρώ καλύτερο στη Lightweight κατηγορία, έχει δείξει πολύ καλή βελτίωση στην όρθια μάχη  ενώ είναι σταθερά καλός στο έδαφος. Ο αντίπαλος του Γιάννης Παλαιολόγος έρχεται στη μάχη με ένα σερί 3-0 αλλά δεν έχει δείξει ακόμη το επίπεδο που έχει δείξει ο Νικολακόπουλος. Προερχόμενος από μία πολύ καλή σχολή (Gracie Barra) έχει την μεγάλη ευκαιρία να δείξει και σε εμάς αλλά και στο ευρύ κοινό ακριβώς πόσο καλός είναι, σε μία μάχη που αυτός κυνήγησε.

Αν υποθέσουμε ότι στο έδαφος είναι και οι δύο καλοί, ίσως η κόντρα τους στο όρθιο να κρίνει την μάχη,

Στρουμπούλης – Zurabe (φωτό)

Στο part 2 έχουμε την δεύτερη ΜΜΑ μάχη της βραδιάς με δύο έμπειρους μαχητές που όμως έλειψαν από την αγωνιστική δράση αρκετό καιρό. Ο Παναγιώτης Στρουμπούλης επέστρεψε στο CFO όπου έχασε από τον Σταμάτη Μωρούλη σε μία μάλλον κακή εμφάνιση. Λογικά, τα 2 χρόνια εκτός των ΜΜΑ του στοίχισαν σε φόρμα όμως αναμένεται να είναι πιο λυτός και φορμαρισμένος αυτή τη φορά. Σίγουρα έδειξε ορεξάτος στις δηλώσεις του στην συνέντευξη τύπου.

Αντίπαλός του ο «τυφώνας» Zurabe Zarnadje που επιστρέφει και αυτός μετά από ένα χρόνο περίπου και έναν τραυματισμό που ξεπεράστηκε πλήρως. Ο μαχητής του MMAGYM είναι γνωστός στο ΜΜΑ κοινό λόγω του πολύ επιθετικού του στυλ και των μαχών του στα main event του GFC. Πολύ δυνατός και εκρηκτικός στα takedowns και στα χτυπήματα αρέσκεται στο να τελειώνει τη μάχη όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Έμπειροι είναι και οι δύο αλλά θεωρώ ότι ξεκινώντας το ματς φαβορί είναι ο  Zarnadge, όσο περνάει η ώρα ο Στρουμπούλης θα έχει όλο και περισσότερες ευκαιρίες.

Δείτε όλη την κάρτα και ανάλυση εδώ