28/03/2024

Οι κορυφαίες γυναίκες των ΜΜΑ!

Επιμέλεια: Χρήστος Μπάρδας

Με την μεταγραφή της Bandamweight πρωταθλήτριας του Strikeforce, Ronda Rousey, στοUFC,  οι γυναίκες των ΜΜΑ κάνουν ένα σπουδαίο βήμα για την καθιέρωσή τους στο κορυφαίο μαχητικό επίπεδο. Μαζί με την εδραίωση της  αποκλειστικά γυναικείας ΜΜΑ διοργάνωσης  Invicta FC, θα έχουν όλο και περισσότερες ευκαιρίες να αποδείξουν την αξία τους. Ας δούμε τις κορυφαίες αυτή τη στιγμή.

The Arm Collector

Ronda Rousey  είναι αυτή τη στιγμή η κορυφαία γυναίκα στον κόσμο, ενώ σε μεγάλο βαθμό συναγωνίζεται στα ίσα τους κορυφαίους άντρες μαχητές σε δημοτικότητα και όχι αδίκως. Από την είσοδό της στις ΜΜΑ μετά το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Πεκίνο το 2008, η Ronda έχει πετύχει ένα καταπληκτικό αήττητο σερί 6 νικών, όλες με υποταγή (armbar) στον 1ο γύρο ενώ, μόνο η μάχη της με την πρώην πρωταθλήτρια MieshaTate ξεπέρασε το πρώτο λεπτό.

Ο ίδιος ο Dana White κυκλοφορεί με το μπλουζάκι της και συνεχώς τονίζει πόση προβολή έχει φέρει στην διοργάνωση σε διαφορετικά ΜΜΕ από τα συνηθισμένα. Δεν θα μας κάνει έκπληξη αν την δούμε ακόμη και σε main event κάποιου pay per view του UFC.

The Cyborg

Η Cristiane «Cyborg» Santos ήταν η κορυφαία στον κόσμο μέχρι πρόσφατα. Με τρομερή δύναμη για γυναίκα, εξαιρετικά επιθετικό Muay Thai και παγκοσμίας κλάσης BJJ έχει ισοπεδώσει κάθε αντίπαλο που έχει βρεθεί μπροστά της. Φυσικά, έκανε μεγάλη ζημιά στην καριέρα της με το θετικό σε απαγορευμένες ουσίες τεστ, μετά τον τελευταίο της αγώνα πέρυσι τον Δεκέμβρη, επιβεβαιώνοντας φήμες για αναβολικά που ακουγόντουσαν πάντα γι’ αυτήν. Η επιστροφή της έρχεται σύντομα και αν καταφέρει να κατέβει κατηγορία κιλών αναμένεται να παίξει με την Ronda Rousey.

Οι υπόλοιπες

Μετά τα δύο κορυφαία ονόματα, υπάρχει μια σειρά ταλαντούχων γυναικών που αναδείχθηκαν κυρίως μέσα από τα events του Strikeforce.

Η πρώην πρωταθλήτρια Miesha Tate, αν και έχει χάσει ήδη από την Rousey, είναι πολύ ταλαντούχα και μετά την νίκη της επί της Julie Kedzie ζητάει συνεχώς την ρεβανς. Σύμφωνα με την ίδια, το UFC την έχει υπογράψει ήδη.

Τα ίδια ισχύουν και για την, επίσης πρώην πρωταθλήτρια, Sarah Kaufman που παρά την ήττα της από την Rousey παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνη.

Στο Bellator, η Strawweight πρωταθλήτρια Jessica Aguilar ταράζει τα νερά με το άψογο της παιχνίδι. Σε αυτή την περίπτωση είναι δύσκολη η μεταγραφή στο UFC αφού υπάρχει έντονος ανταγωνισμός. Στην ίδια διοργάνωση ξεχωρίζει και η Joila Gurgel.

Ταλαντούχα είναι και η Marloes Coenen . Αν και είχε χάσει πριν από μερικά χρόνια από την Cyborg, δεν έχει αντιμετωπίσει ακόμη την Ronda και με 2 νίκες σερί μπορεί να χτυπήσει την πόρτα του UFC.

Δύο σερί νίκες έχει και η Liz Carmouche του Invicta FC ενώ η, ίσως πιο ταλαντούχα από όλες, Sarah Mcmann έχει αρχίσει ήδη να κάνει το όνομά της γνωστό στο ευρύ κοινό με τις 6 σερί νίκες στο ενεργητικό της στην ίδια διοργάνωση.

Τέλος, η Julie Kedzie, που παρά της δύο σερί ήττες της, εντυπωσίασε τον Dana Whiteστη μάχη της με την Miesha Tate και σχεδόν υπέγραψε την είσοδό της στο UFC.